19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Українське кіно на Netflix: декілька драматичних картин для осіннього вечора
Українське кіно на Netflix: декілька драматичних картин для осіннього вечора

Українське кіно на Netflix: декілька драматичних картин для осіннього вечора

Українське кіно на Netflix: декілька драматичних картин на осінній вечір

На стрімінговому сервісі Netflix є ціла добірка українських фільмів різних років. Ми зібрали декілька з них, за переглядом яких можна затишно провести похмурий осінній вечір. 

"Клондайк" Марини Горбач. Військова драма 2022 року розкриває історію сім'ї в українській глибинці на Донбасі, поряд із кордоном РФ. Вагітна Ірка та її чоловік Толік чекають на появу первістка, але в липні над селом збивають літак з сотнями пасажирів із різних країн. Не виживає ніхто. Так пару наздоганяє темна реальність війни. Гостроти сюжету додає те, що брат головної героїні перебуває по іншу сторону барикад. 

"Я працюю на цвинтарі" Олексія Тараненка, 2022 рік, виробництво Польщі та України. Не позбавлений цинічності та певної мізантропії Олександр виховує доньку підліткового віку і заробляє на життя виготовленням надгробків. Попри відсутність великого бажання бачитись із людьми, на роботі 35-річному чоловіку не завжди вдається залишатись наодинці серед могил, вінків та штучних і живих квітів. 

Кримінальна драма  "Носоріг" Олега Сенцова переносить у буремні 90-ті. В українській провінції Вовчик живе у небагатій сім'ї, знає що таке нестача їжі, алкоголізм близьких людей, запроторення за ґрати батька, втеча сестри заміж задля кращого життя та травма брата, який пройшов Афган. 

Малий  проходить через знущання місцевих хуліганів і поволі виковує власний характер. Подорослішавши, перетворюється на головоріза на прізвисько Носоріг і відкриває для себе всі напівтони кримінального світу.

Більшість згаданих фільмів, звісно, можна подивитись і на українських сервісах перегляду кіно. Наприклад таких, як "Енеїда". Зокрема, наступний фільм.

"Чорний ворон" 2019 року. Режисер – Тарас Ткаченко

Захоплююча історична драма за однойменним бестселером Василя Шкляра про запеклу боротьбу українських повстанців у Центральній Україні проти радянської окупації у 1920-х роках.

Сюжет охоплює найбільш похмурий і безнадійний період цієї боротьби для повстанців: усі основні їхні сили були вже розгромлені, не лишилось надії на жодну інтервенцію, геть згасала будь-яка практична підтримка козаків з боку мирного населення. 

В центрі сюжету - історія життя та кохання отамана повстанців Івана на прізвисько Ворон, якому випала доля стати учасником повстанського руху часів Холодноярської республіки…

«Мої думки тихі» – трагікомедія Антоніо Лукіча 2019 року. За сценарієм молодий звукорежисер і невдаха Вадим отримує замовлення від клієнта з Канади з проханням записати голоси рідкісних тварин та пташок української фауни Закарпаття, однак завдання ускладнюється тим, що у подорож Закарпаттям разом із Вадимом вирушає його мати-таксистка.

Источник материала
Поделиться сюжетом