19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Їхній героїзм назавжди залишиться в історії: в МВС зняли фільм-хроніку, присвячений пам'яті захисників України. Відео
Їхній героїзм назавжди залишиться в історії: в МВС зняли фільм-хроніку, присвячений пам'яті захисників України. Відео

Їхній героїзм назавжди залишиться в історії: в МВС зняли фільм-хроніку, присвячений пам'яті захисників України. Відео

29 серпня Україна відзначала День пам’яті захисників нашої держави, які загинули в боротьбі за українську незалежність, її суверенітет і територіальну цілісність. До цієї дати у Міністерстві внутрішніх справ України зняли фільм-хроніку про приклади звитяги, подвигів та незламності наших воїнів. 

Про це повідомляє офіційний портал МВС (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця). У ролику свої історії війни та бойового хрещення розповіли заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич, який пройшов Іловайськ, начальник прикордонної застави острова Зміїний в 2022 Богдан Гоцький та головний сержант взводу розвідки бригади наступу "Рубіж" Ілля Жеведь, який на війні із 2014 року. 

Про початок повномасштабного вторгнення розповів також начальник Бахмутського РУ ГУ ДСНС України у 2022 році Дмитро Нікулеско. Рятувальники працювали в місті не покладаючи рук, ліквідовуючи наслідки постійних ворожих обстрілів і ризикуючи при цьому власними життями. 

Для начальника ГУНП в Харківській області Володимира Тимошка війна теж розпочалася 2014-го. А 24 лютого 2022-го він перебував у Києві, звідки й вирушив до Харкова, виконавши наказ міністра Дениса Монастирського. Коли 27 лютого росіяни зайшли в місто, каже Тимошко, поліція давала їм відсіч разом із військовими. 

Всі вони – Фацевич, Тимошко, Нікулеско, Жеведь – назвали імена своїх знайомих, колег і побратимів, які віддали свої життя, захищаючи Україну від ворога. Саме їх вони згадують у День пам’яті. 

"Україна вічно пам’ятатиме своїх захисників і захисниць, а їхній героїзм назавжди залишиться в історії нашого народу та держави. Ми знаємо ціну нашої незалежності. Ми пам'ятаємо побратимів, які склали голови. Кров за кров і перемога у нашій любові і ненависті до ворога стане запорукою нашого майбутнього. Шануємо Вас, полеглі брати і сестри, тужимо за невинними, життя яких забрали терористи. Ми помстимося за кожного, і наша Перемога стане даниною вашій світлій і безсмертній пам'яті", – зазначили в МВС. 

Як повідомляв OBOZREVATEL, 29 серпня вшановують пам’ять захисників України, котрі загинули у боротьбі за незалежність та територіальну цілісність. Дата приурочена подіям, що трапилися наприкінці серпня 2014 року – саме на ці дні припав пік Іловайської трагедії.

Лише перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом