У центрі Києва почала діяти виставка, присвячена захисникам, які віддали своє життя за Україну. Фото
У центрі Києва почала діяти виставка, присвячена захисникам, які віддали своє життя за Україну. Фото

У центрі Києва почала діяти виставка, присвячена захисникам, які віддали своє життя за Україну. Фото

У центрі Києва на Софійській площі відкрили фотовиставку "Воїни світла". Вона присвячена захисникам та захисницям, які віддали життя за Україну у боях із російськими окупантами.

Про це повідомила заступниця голови Київської міської державної адміністрації Марина Хонда, передає пресслужба КМДА. Експозиція триватиме протягом місяця і представлена українською та англійською мовами.

"Ми щодня пам’ятаємо ціну нашої свободи та незалежності. І, на жаль, щодня ми згадуємо все більше й більше наших Захисників і Захисниць, які віддали своє життя за вільну Україну. Це люди з різних куточків країни, із різними професіями та життєвими шляхами. Але всіх їх об’єднує любов до України та бажання захистити її від ворога. Ми пам’ятаємо всіх, хто загинув, захищаючи наше небо, нашу землю, нашу свободу. Ми постійно згадуємо їхні імена, їхні обличчя, їхні подвиги", – зазначила Хонда.

За її словами, виставка налічує 156 інформаційних планшетів. На стендах розміщені фотографії та життєписи Героїв, які віддали своє життя в боях за Маріуполь, Бахмут, Мар’їнку, Іловайськ. Це військові підрозділу "Азов", батальйону "Донбас" та 3-ої штурмової бригади.

Також експозиція нагадує про трагедію в Оленівці, у результаті якої загинули близько пів сотні військовополонених захисників Маріуполя. Під час відкриття родини воїнів вшанували пам’ять про своїх рідних запаленням лампадок на інсталяції "Сталеве Азовське Серце".

"Вічна слава всім нашим Захисникам і Захисницям, які до останнього подиху боролися за вільне майбутнє України. Вічна пам’ять нашим Героям!", – резюмувала Хонда.

Як повідомляв OBOZREVATEL, у Києві в понеділок, 21 серпня, на вулиці Хрещатик почали встановлювати знищену техніку російських окупантів. До Дня Незалежності у центрі столиці проводили виставку ворожого металобрухту.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны