Українець Олег Жох вдесяте став чемпіоном світу з армреслінгу
Українець Олег Жох вдесяте став чемпіоном світу з армреслінгу

Українець Олег Жох вдесяте став чемпіоном світу з армреслінгу

Український спортсмен Олег Жох вдесяте в кар’єрі став чемпіоном світу з армреслінгу. Про це повідомили у Федерації армреслінгу України.

На змаганнях, що тривають в Алмати (Казахстан), у фінальному поєдинку український рукоборець здолав господаря турніру на ліву руку.

Чемпіонат світу з армреслінгу стартував 22 серпня та триватиме до 5 вересня. За підсумками шести змагальних днів наша команда виборола поки одну золоту медаль.

Що відомо про Олега Жоха?

30-річний спортсмен родом із Рівненщини. Він є десятиразовим чемпіоном світу та переможець багатьох міжнародних турнірів з цього виду спорту.

У 2021 році у румунському Бухаресті він здолав росіянина лівою рукою у ваговій категорії до 80 кг та вдев’яте здобув титул чемпіона світу.

Фото: World Armwrestling Federation

У жовтні 2021 року він виборов золото на чемпіонаті Європи з армреслінгу. Ці змагання були для нього першими після Тоді на трасі Київ-Чоп на Рівненщині зіткнулися вантажівка та легкова машина.

В автівці були Олег Жох, його батько та рукоборець Андрій Пушкар. Двоє останніх загинули. Олег потрапив до реанімації і тривалий час перебував у важкому стані.

Фото:

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны