Чому всі сміються над піснею "3 сентября" і як Іво Бобул "пєрєвєрнул" Шуфутинського. Відео
Чому всі сміються над піснею "3 сентября" і як Іво Бобул "пєрєвєрнул" Шуфутинського. Відео

Чому всі сміються над піснею "3 сентября" і як Іво Бобул "пєрєвєрнул" Шуфутинського. Відео

В Україні настала чергова осінь, а отже, в мережі почали зʼявлятися жартки про "3 сентября" – пісню російського шансоньє Михайла Шуфутинського, яку минулого року вдалося замінити на мелодійну композицію Іво Бобула "Осінь". Українців закликають повторити тренд і цього разу, але в нових реаліях це зробити проблематично, вважають деякі користувачі мережі.

Хоч мемне "3 сентября" і не користується популярністю в Україні з початку повномасштабного вторгнення та "відміни" російської культури, Іво Бобул в 2023 році став фігурантом гучного скандалу, тож його творчість також постраждала. OBOZREVATEL розповість всі перепетії цієї історії (щоб подивитися фото і відео, доскрольте до кінця сторінки).

Про що пісня "3 сентября" і як вона стала мемом

"3 сентября" Михайлу Шуфутинському в 1993 році приніс композитор Ігор Крутий, а слова до неї написав Ігор Ніколаєв. Шансоньє розповідав в інтерв'ю, що він погодився виконати композицію, адже в ній нічебто кожен слухач, міг "знайти щось своє, згадати те, що відбувалося у його житті".

Пісню чекав феєричний провал. Все змінилося з розквітом ери мемів, коли руки жартівників дійшли до забутої композиції. Різноманіття реміксів, жартів, фотожаб та відеоприколів "відродили" в памʼяті пострадянського простору "3 сентября".

Як "Осінь" Іво Бобула "перевернула" Шуфутинського

Портал "Музвар" у 2022 році всерйоз взявся за українізацію медіапростору українців та започаткував новий тренд, нагадавши про мелодійну композицію "Осінь". Мовляв, не обовʼязково відмовлятися від того, щоб святкувати настання нової пори року музикою, але краще замінити трек путініста на український хіт.

Хоч насправді популярною "Осінь" не була, під впливом українізації слухачі по-новому подивилися на пісню і щиро її полюбили.

Чому в 2023 році тренд може не повторитися

1 вересня "Музвар" закликав українців знову відмовитися від "3 сентября" на користь українських пісень, але в коментарях не всі зустріли ідею з ентузіазмом. Причиною став сексистський скандал, у який Іво Бобул потрапив на початку року.

Йдеться про його скандальні заяви про те, що сучасні жінки "меркантильні", а "хороші дівчатка мають сидіти вдома". Згодом Бобул звинуватив інтерв'єрку Емму Антонюк у бажанні пропіаритися на імені зірки, а також у непрофесіоналізмі. За словами співака, він заборонив публікувати інтерв'ю.

Як писав OBOZREVATEL, журналістка заперечувала звинувачення Іво Бобула та запевнила, що він жодного слова не сказав про заборону оприлюднити матеріал.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом