Що буде з цінами на валюту та паливо восени: чи варто очікувати "сюрпризів"
Що буде з цінами на валюту та паливо восени: чи варто очікувати "сюрпризів"

Що буде з цінами на валюту та паливо восени: чи варто очікувати "сюрпризів"

Якщо валюта і буде підвищуватися стосовно до гривні, то ці зміни будуть непомітними. Істотний вплив наносять обставини на полі бою та загальна допомога західних партнерів.

Економіст Олексій Кущ розповів про це та про перспективи зростання курсу валюти, ціни на паливо в коментарі для Gazeta.ua. Він зазначив, що курс валют цієї осені сильно рости не повинен. Зокрема підвищення курсу не потрібно очікувати, в разі відсутності сильного впливу війни, або зменшення допомоги партнерів. Якщо буде радикалізація військових дій, яка викличе паніку населення, то подорожчання валюти буде. Прогнозувати щось стосовно валюти дуже важко, адже ситуація може змінюватися дуже швидко. Вірогідність виникнення такої ситуації невелика, хоча і виключати її не можна.

Курс долара. Фото: Youtube

З паливом аналогічна ситуація. Ціни залежать від світових цін на ринку. Нафта наразі в ціні росте по всьому світі, а Україна залежна від світових цін. Якщо ціна росте на нафту, відповідно потрібно чекати і підвищення ціни на паливо в найближчий час. Вплив матиме і те, що восени попит на паливо значно зменшується. Це, попри підвищення цін, може трохи загальмувати вартість палива в Україні. Може бути і таке, що ціни на паливо з місця зрушуватися не будуть взагалі.

Заправка авто. Фото Feepik

Раніше експерти розповідали, що восени може бути підвищення цін на паливо. Це пов’язано з тим, що ціни на нафту ростуть на світовому ринку. Такі зміни можуть вплинути напряму на вартість виробництва, а також на ціни кінцевих продуктів.

Нагадаємо портал Знай, інформував, запасайтесь поки дешево: експерти розповіли, коли цибуля подорожчає до 30 гривень за кіло

Раніше на порталі Знай повідомлялося, "Золоті" вітаміни: як змінилися цінники на мандарини, апельсини та лимони



Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны