НАЗК відновило доступ до Реєстру корупціонерів: деяку інформацію все ж засекретили
НАЗК відновило доступ до Реєстру корупціонерів: деяку інформацію все ж засекретили

НАЗК відновило доступ до Реєстру корупціонерів: деяку інформацію все ж засекретили

Україна закрила доступ до реєстрів з початком повномасштабного вторгнення в Україну. Зробили це для того, щоб ворог не міг використати дані для своїх потреб.

Не всі дані будуть відображатися

З початком повномасштабного вторгення Україна закрила низку відкритих реєстрів. Міноборони затвердило відсутність ризиків відкриття Реєстру корупціонерів, саме тому НАЗК відновити доступ до сервісу. Однак все ж є обмеження – дані про місця роботи або посади на час вчинення пов’язаного з корупцією правопорушення залишаються закритими.

У структурі наголосили, що у суспільства наразі є запит на такого роду інформацію. Окрім цього, закриті дані ускладнюють роботу правоохоронців та державних органів. Зокрема, реєстр використовували при прийомі кандидата на роботу, публічних закупівлях та інших правочинах.

Відкриті дані – це потужний інструмент доброчесності, а отже антикорупції. Відкриття даних Реєстру осіб, які вчинили корупційні та пов’язані з корупцією правопорушення, свідчить, що з урахуванням безпекових аспектів можуть бути відкриті і дані Реєстру декларацій,
– переконані в НАЗК.

У структурі наголосили, що наразі вони очікують рішення Верховної ради щодо відновлення електронного декларування.

Останні новини про діяльність НАЗК

  • В Україні готують план для усунення причин корупції у ТЦК. Планують змінити правила перетину кордону та видачі відповідних документів. Окрім цього бази даних прикордонної служби та центрів комплектування будуть пов'язані між собою і забезпечать прозорість.
  • НАЗК планує створити портал для повідомлень про корупцію. Громадяни зможуть анонімно повідомити про зловживання та отримати за це 10% від хабаря.
  • Нещодавно НАЗК оновило список компаній-спонсорів війни та додало туди ще одні відомі компанії. Виробники PepsiCo та Mars досі працюють на території Росії та зовсім не планують покидати ринок.
Теги по теме
Коррупция НАПК
Источник материала
loader
loader