Українські книги як інструмент впливу на майбутнє: колаборація благодійного фонду і видавництва
Українські книги як інструмент впливу на майбутнє: колаборація благодійного фонду і видавництва

Українські книги як інструмент впливу на майбутнє: колаборація благодійного фонду і видавництва

Фонд та книжкове видавництво підписали меморандум про співпрацю в рамках Olympic Dreams – проєкту зі збереження Олімпійського резерву України, що також має на меті популяризацію українського культурного коду в дружніх країнах. Проєкт передбачає поєднання зусиль в напрямку спорту, здорового способу життя, культури та розвитку особистості молодого покоління українців.

Одним з основних напрямів діяльності БФ «Майбутнє – дітям» на сьогодні є проєкт Olympic Dreams, що підтримує молодих українських спортсменів, створює для них умови безперервного та безпечного тренування під час війни.

Спортсмени проєкту Olympic Dreams демонструють вишиванки в Іспанії

«Olympic Dreams було розпочато весною 2022 року з порятунку дітей-спортсменів із Бучі та Ірпеня – розповідає співзасновниця фонду та керівниця проєкту Олександра Новікова. – Завдяки йому сьогодні майже пів тисячі юних олімпійців з 7 видів спорту змогли продовжити свої тренування у 8 безпечних країнах та розвивають свої спортивні кар’єри під прапорами України навіть під час війни. У кожній країні проєкту ми несемо українські цінності через призму спорту, а тепер, разом із новими партнерами, маємо на меті поширювати українську культуру у світі».

Перебуваючи у країнах-партнерах, українські спортсмени виступають амбасадорами українського культурного коду та підвищують міжнародний імідж України.

«З моменту створення у 2016 році “Книголав” спеціалізується на видавництві кращих творів для дітей та підлітків, художній та нон-фікшн літературі, – зазначила співзасновниця видавництва Світлана Павелецька. – Головна наша місія – створювати книжки для людей, які прагнуть змінювати себе та світ навколо. Віримо, що знайомство з національною спадщиною сприятиме формуванню патріотичних цінностей та розширенню світогляду української молоді».

Перші кроки співпраці вже розпочалися, і обидві сторони впевнені, що співпраця стане важливим кроком на шляху підвищення престижу України в глобальному контексті.

Источник материала
Поделиться сюжетом