2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
СБУ оголосила підозру ексдепутату від БЮТ, який заперечував існування України на ток-шоу Скабєєвої
СБУ оголосила підозру ексдепутату від БЮТ, який заперечував існування України на ток-шоу Скабєєвої

СБУ оголосила підозру ексдепутату від БЮТ, який заперечував існування України на ток-шоу Скабєєвої

За свою участь в ефірах російської пропагандистки Сергій Поліщук отримував гроші від ФСБ.

Служба безпеки України оголосила підозру у державній зраді колишньому народному депутату України Сергію Поліщуку. Він заперечував існування української державності в ефірах російської пропагандистки Ольги Скабєєвої. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

До початку повномасштабного вторгнення Росії він регулярно відвідував Москву для участі в ефірах російської пропагандистки Ольги Скабєєвої.

У своїх виступах на її ток-шоу «60 минут» екснардеп публічно заперечував існування української державності, підтримував агресивну політику Кремля та поширював ворожі наративи про наявність між українцями ідеологічного протистояння.

СБУ встановила, що Поліщук координував свою діяльність з представниками ФСБ і одержував від них значну грошову винагороду за участь у російських телепроєктах. Щоб замаскувати «транзакцію», росіяни проводили платіж через фінансові установи третіх країн.

На підставі зібраних доказів Поліщуку повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Санкція статей передбачає покарання до 15 років позбавлення волі.

Наразі екснардеп переховується від правосуддя за кордоном. Розслідування проводили за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Сергій Поліщук був депутатом Верховної ради у 2006-2007 роках від «Блоку Юлії Тимошенко». У 2006-2007 роках був радником першого віце- прем’єра, у 2007-2008 — заступником голови правління «Нафтогазу», у 2006-2010 — радником міністра молоді і спорту, у 2010-2014 — радником міністра фінансів.

Фото: СБУ

Теги по теме
СБУ
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны