Кращі фільми про Львів
Кращі фільми про Львів

Кращі фільми про Львів

Архітектура та атмосфера Львова змушує працівників кіноіндустрії обирати саме це місто, як головну локацію для своїх картин. Тут знімали багато художніх стрічок, які передають красу та своєрідний настрій міста.

Шляхетні волоцюги (2018)

Події фільму відбуваються у Львові, у 1938-39 рр. Бодя та Мірек живуть під гаслом: «Любити Львів, жінок та жарти».

Але все стає значно заплутанішим, коли їм доводиться стати опікунами дівчини, у якої давно не стало батьків. Дитина – це ж відповідальність, навіть якщо вона майже доросла, і в неї вже є справжній наречений.

А якщо на цю дитину починають полювати одночасно НКВС-ники та нацист, то ясно, що тільки батяри здатні стати їм на заваді.

Я, ти, він, вона (2018)

Яна і Максим прожили довгих 10 років у шлюбі, їхні почуття зазнали змін – від полум’яно-пристрасних до прохолодних. Буденність і сімейний побут вбили палку пристрасть, тому пара вирішує розлучитися.

Суддя пропонує подружжю перевірити свої почуття протягом місяця, а по закінченню призначеного терміну прийняти остаточне рішення.

У пари з’явився шанс втілити в життя свої найсміливіші бажання і мрії, відчути нові емоції і сексуальну різноманітність, які не могли випробувати зі своїм партнером до цього.

У темряві (2011)

Фільм переповідає історію євреїв, які під час Другої світової війни впродовж 14 місяців переховувалися у каналізації Львова. Головний герой фільму Леопольд Соха — поляк, який є інженером львівської каналізації.

Він випадково знаходить групу євреїв, які там переховуються, і погоджується допомагати їм за гроші. У цій групі євреїв є маленька дівчинка — Кристина Чігер, котра пізніше напише книгу про ті 14 місяців у каналізації Львова.

Креденс (2014)

У центрі сюжету фільму – історичний конфлікт та протистояння місцевих українців Львова та «визволителів», як правило, російськомовних ветеранів та їхніх нащадків, які довго залишалися господарями у місті.

Головний герой, хлопчина на ім’я Орест. Він талановитий віолончеліст, що живе звичайним життям і стикається, здавалося б, зі звичайними в українських реаліях проблемами.

Він стриманий, терплячий, вихований молодий чоловік, проте життя в Україні, як відомо, буває не таким простим, як хотілося б, і вивести з себе можна будь-кого, навіть саму терплячу людину.

Ломбард (2013)

Місце дії відбувається в місті Лемберг. Головні герої – двоє лембергскіх хлопців, Марк і Яша, які добре знають вулицю і вміють отримувати від неї все, що потрібно для життя.

Марка називають благородним бандитом, а Яша все вирішує за допомогою інтелекту. Пройшовши складні перипетії в юності, брати починають шукати стабільність. Саме в один з таких днів вони отримують звістку про спадщину. Їм належить відомий в місті ломбард, а його власником на даний момент є їх рідний дядько Фелікс.

Нескорений (2000)

З кінцем Другої світової війни на теренах Західної України ведеться нерівна боротьба на два фронти: спочатку проти німецьких окупантів, а потім — проти більшовицької навали. У Карпатах продовжують збройну боротьбу знесилені, знекровлені, — але нескорені духом — збройні частини та невеликі боївки Української повстанської армії.

На чолі армії — легендарний генерал-хорунжий Роман Шухевич, знаний серед воїнів УПА як Тарас Чупринка.

Долю саме цього командира покладено в гостросюжетну й динамічну основу фільму Олеся Янчука. Це спроба художніми засобами донести до глядача правду про події воєнного та повоєнного часу на Західній Україні.

Буде краще (1936)

1936-го року Варшавське кінематографічне бюро «Фенікс» зняло у Львові музичний фільм «Буде краще».

У цій стрічці на великому екрані вперше з’явилися культові персонажі міжвоєнного Львова – веселі батяри Щепко (Казимир Ян Вайда) і Тонько (Генрик Фоґельфанґер).

Слуга народу 2 (2016)

Василь Голобородько очолює державу вже майже півроку. Але ситуація в країні жодним чином не сприяє зростанню народної довіри до президента. Економічна ситуація в країні погіршилася, ціни зростають, національна валюта знецінюється.

Голобородько розуміє, що якщо найближчим часом не вжити заходів, то може навіть не розраховувати на те, що залишиться при владі. У такій складній ситуації президент вирішує прямо звернутися до народу. Він вирушає у всеукраїнський тур. На президента чекають в Одесі, Львові, Запоріжжі, Києві, Харкові та інших регіонах України.

Мадемуазель Живаго (2013)

У фільмі пов’язані між собою дванадцять кіно-новели. Дія буде відбуватися і в 19-му столітті, і в часи Другої світової війни, в наш час і в далекому майбутньому.

Дія буде розвиватися навколо головної героїні, яку зіграє Лара Фабіан. Вона побуває під кулями в «гарячій точці». В концертному залі, захопленому терористами. У фашистському концтаборі. І в фантастичному світі далекого майбутнього.

Varta1, Львів, Україна (2015)

Фільм розповідає про події під час Євромайдану, коли у Львові після Ночі Гніву (19.02.2014) активісти перебрали на себе функцію правоохоронців і за допомогою Zello-каналу Varta1 координували свої дії.

Источник материала
loader
loader