Різ Візерспун: 10 кращих фільмів актриси
Різ Візерспун: 10 кращих фільмів актриси

Різ Візерспун: 10 кращих фільмів актриси

22 березня, американська актриса Різ Візерспун відзначає свій 43-й день народження.

«Джек-ведмідь», «Сутінки», «Жорстокі ігри» – перші успіхи актриси, перемога в номінації «Молодий актор», а партнерами Різ по знімальному майданчику були Сем Уотерстон і Патриція Аркетт, Сьюзен Сарандон і Пол Ньюман.

Популярність актрисі принесла роль блондинки-юристки Елль Вудс у комедії «Блондинка в законі». Потім Різ закріпила успіх, зігравши Джун Картер в картині «Переступити межу». Ця роль принесла актрисі «Оскар», «Золотий глобус» і премію BAFTA за кращу жіночу роль.

Всього на рахунку актриси півсотні ролей у проектах різних жанрів: від комедій до детективних драм.

Джек на прізвисько «Ведмідь» (1993)

Щаслива і радісна життя популярного телевізійного актора, коміка Джона Лірі кардинально змінюється після того, як його кохана дружина гине в автокатастрофі. Джон залишається один з двома маленькими дітьми на руках – Джеком, якого він кличе Джек-ведмідь, і Діланом.

Через проблеми на роботі і господарських негараздів чоловік починає випивати. Але всі проблеми меркнуть, коли божевільний сусід викрав його молодшого сина Ділана.

Різ з’явилася у фільмі в другорядній ролі, за яку була удостоєна премії «Молодий актор».

Переступити межу (2005)

У 2006 році Різ Уізерспун отримала довгоочікувану статуетку премії «Оскар» за кращу жіночу роль у фільмі «Переступити межу». У ньому актриса грає Джун Картер Кеш, дружину кантрі-співака і композитора Джонні Кеша.

За цю ж роль Уізерспун отримала «Золотий глобус», премію британської академії кіно і телевізійних мистецтв. А також премію Гільдії кіноакторів США.

Стрічка оповідає про життя кантрі виконавця Джоні Кеша. Від його дитинства, що проходило на бавовняній фермі в Арканзасі, до піку слави в 1960-х роках.

Людина на Місяці (1991)

Різ Візерспун разом з друзями прийшла на відкрите прослуховування до фільму «Людина на Місяці», маючи намір спробувати себе на будь-яку незначну роль.

Однак обставини склалися так, що вона отримала головну роль 14-річної сільської дівчини Дені Трент, яка закохується в свого 17-річного сусіда.

Журнал Variety назвав гру Різ «незабутньо зворушливою». За цю роль дівчина отримала свою першу номінацію на премію «Молодий актор».

Жорстокі ігри (1999)

У центрі сюжету знаходиться історія Себастьяна і Кетрін. Вони отримують величезне задоволення, виконуючи маніпуляцію людьми, граючи чужими почуттями і переживаннями. Наступною їх безневинною жертвою стає Аннетт Хенгроув, улюблена дочка директора коледжу, в якому навчаються ці молоді люди.

Дика (2014)

Шеріл Стрейд зробила багато помилок у своєму житті. Останнім часом багато негараздів випало на її долю, і розчавлена невдалим шлюбом та смертю матері, вона втратила надію на щастя. Щоб вилікувати свої рани, Шеріл наважується на неймовірну подорож.

Влітку 1995 року 26-річна Шеріл Стрейд, не маючи досвіду, відправляється наодинці в похід за неймовірно складним і небезпечним маршрутом завдовжки понад чотири тисячі кілометрів уздовж Тихоокеанського узбережжя.

За цю роботу актриса була номінована на «Оскар» за кращу жіночу роль і на «Супутник» в аналогічній номінації.

Велика маленька брехня (2017)

Сюжет заснований на однойменному романі австралійської письменниці Ліян Моріарті. Психологічна драма розповість історію трьох матерів, що живуть в передмісті на океанічному узбережжі.

Головні героїні – Мадлен, Селеста і Джейн, товаришують між собою, а їхні діти відвідують одну й ту ж школу. Однак, під час благодійного балу в школі відбувається загадкове вбивство, яке круто змінить життя цих на перший погляд благополучних жінок.

Стильна штучка (2002)

Мелані Кармайкл, успішний дизайнер мод з Нью-Йорка, заручена з сином мера міста. Раптово вона повідомляє своєму нареченому, що їй необхідно вирушити до Алабами, щоб особисто повідомити про майбутнє весілля своїм батькам.

Але, насправді, минуле Мелані зберігає багато таємниць. Вона не сказала свого нареченого, що ще в середній школі вийшла заміж за Джейка, який відмовляється з нею розлучатися.

Тому потайки вона приїжджає додому, щоб вирішити всі справи і раз і назавжди розпрощатися зі своїм минулим.

Блондинка в законі (2001)

2001 рік приніс Різ Візерспун одну з її найяскравіших акторських удач – головну роль в комедії «Блондинка в законі». Картина мала приголомшливий успіх.

Історія про блондинку, за легковажною зовнішністю якої ховається гострий розум і сталевий характер, принесла творцям фільму близько 150 млн доларів.

Образ гламурної юристки Еллі Вудс, так чарівно і іронічно втілений на екрані Різ, настільки припав до душі глядачам, що було прийнято рішення зняти продовження картини.

Зйомки другої частини закінчилися в 2003 році, і одним з продюсерів фільму була сама Вїзерспун.

Води слонам! (2011)

Дії художнього фільму відбуваються за часів Великої депресії. Молодий студент-ветеринар Якоб вирішує покинути навчання, після смерті батьків. Він приєднується до відомого цирку «Benzini Brothers».

Працюючи там ветеринаром, Якоб знайомиться з прекрасною Марленою. Хлопець закохується. Але проблема в тому, що Марлена одружена. До того ж, її чоловік Август – деспотичний і жорстокий дресувальник.

Значить, війна (2012)

Франклін і Так – секретні агенти ЦРУ, але при цьому вони ще й кращі друзі, які готові у всьому один одного підтримувати.

Одного разу обидва хлопці вирішують влаштувати особисте життя, і для цього реєструються на сайті знайомств. Кожен з них знаходить собі дівчину, в яку закохується.

Вони щасливі, їх життя складається якнайкраще, поки хлопці не дізнаються, що закохані в одну і ту ж дівчину – Лорен.

Источник материала
loader
loader