СБУ оголосила другу підозру пропагандисту-колаборанту, який очолює видання на захопленій частині Луганщині
СБУ оголосила другу підозру пропагандисту-колаборанту, який очолює видання на захопленій частині Луганщині

СБУ оголосила другу підозру пропагандисту-колаборанту, який очолює видання на захопленій частині Луганщині

До 2014 року Сергій Кривонос був головним редактором газети на Чернігівщині, тепер окупанти під нього створили газету, що виходить на тимчасово окупованій території.

Українські правоохоронці повідомили заочно про підозру головному редактору незаконно створеного видання, яке розповсюджується на тимчасово окупованій території Луганщини. Йому інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 110 КК України). Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, підозрюваний — колишній головний редактор однієї з газет Сватівського району Луганської області. Він публічно закликав громадськість взяти участь у голосуванні за приєднання тимчасово окупованої частини Луганщини до складу держави-агресора.

За допомогою соціальних мереж та телеграм-каналів колаборант поширював відеоролики за «возз’єднання з росією».

За даними Інституту масової інформації, йдеться про колишнього головного редактора газети «Новини Сватівщини» (Сватове, Луганська область) Сергія Кривоноса. 

У серпні 2022 року він обійняв посаду редактора незаконно створеного друкованого видання «Сватовский вестник» (підпорядковане пропагандистському холдингу «Луганьмедіа», створеному у 2020 році для контролю над більшістю медіа окупованої Луганщини), стверджують в ІМІ. 

У серпні 2023 року СБУ повідомила Кривоносу про підозру в колабораціонізмі.

За даними слідства, у «Сватовском вестнике» публікуються переважно звіти роботи місцевої окупаційної влади щодо «покращення благоустрою населення», звинувачення ЗСУ та української влади у воєнних злочинах, а місцевих агітують на антиукраїнські заходи та підтримку Росії і окупаційної влади.

До 2014 року Сергій Кривонос був головним редактором газети «Новини Сватівщини».

Як зазначають в Офісі генерального прокурора, судова лінгвістична експертиза підтвердила наявність у відеозаписах заклику до вчинення умисних дій з метою зміни меж території або державного кордону України шляхом приєднання територій України до складу РФ.

Досудове розслідування здійснюють слідчі в Управління СБУ в Чернігівській області.

Фото – stihi.ru

Источник материала
Поделиться сюжетом