20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Стежками Довбика: перспективний нападник Шахтаря влітку міг опинитись в іноземному чемпіонаті
Стежками Довбика: перспективний нападник Шахтаря влітку міг опинитись в іноземному чемпіонаті

Стежками Довбика: перспективний нападник Шахтаря влітку міг опинитись в іноземному чемпіонаті

Данило Сікан влітку міг перейти до данського Мідттьюлланна. У стані "вовків" свою кар'єру формував Артем Довбик.

Ще потрібен "кротам"

Перспективний форвард Шахтаря у останнє трансферне вікно мав прекрасну нагоду переїхати у іноземний чемпіонат та розпочати новий етап своєї кар'єри. Діло в тому, що Сіканом активно цікавився данський Мідттьюлланн, котрий перебував у пошуках якісного нападника. Око скаутів "вовків" впало і на гру українського футболіста.

Зокрема, Данило переконав данців своєю результативністю у торішній кампанії (забив 9 голів у 26 матчах), а також статусом, оскільки Сікан – це гравець національної збірної України (6 матчів, 1 гол), хоч і не регулярний.

Мідттьюлланн мав на меті скористатися ситуацією з контрактом українського форварда, котрий мав закінчитись у 2024-му році, але керівництву Шахтаря все ж вдалося домовитися з Данилом про продовження співпраці (угоду перепідписали до літа 2028-го року). Таким чином, "кроти" відлякали "вовків" від свого гравця, а у тих, у свою чергу, згас інтерес до Сікана.

Кар'єра Сікана

  • Данило розпочав свій футбольний шлях у львівських Карпатах, звідки пізніше й перейшов до Шахтаря за 150 тисяч євро.
  • Період молодого форварда у стані "гірників" спершу переплітався із орендами, спершу до Маріуполя, а пізніше й до німецької Ганзи. Уже після повернення із закордону Сікан закріпився у головній команді Шахтаря.
  • Наразі Данило провів за "кротів" 62 гри, в яких забив 12 голів та віддав 4 асисти. До того ж двічі ставав чемпіоном України та вигравав Суперкубок країни.
  • Цікаво, що Сікан також виборював золоті медалі юніорського чемпіонату світу у 2019-му році. За головну команду країни провів 6 поєдинків, у яких забив 1 гол (у відбірковому циклі до ЧС у ворота Казахстану). Викликався до лав "синьо-жовтих" за каденції Олександра Петракова, який і вигравав з Данилом юнацький ЧС в Польщі.
  • Transfermarkt оцінює гравця у 4 мільйони євро.
Теги по теме
футбол Шахтер
Источник материала
Поделиться сюжетом