Українця ув'язнили на 2 роки за «лайк» цитати в соцмережі
Українця ув'язнили на 2 роки за «лайк» цитати в соцмережі

Українця ув'язнили на 2 роки за «лайк» цитати в соцмережі

Жителя Черкащини, який вподобав цитату Надії Савченко про стрільбу по адміністрації президента і парламенту, посадили на два роки. Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 12 вересня.

Так, Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області визнав чоловіка винним у поширенні матеріалів, що виправдують збройну агресію росії і закликають до насильницької зміни конституційного ладу України.

Так, 5 вересня 2022 року в соцмережі «Однокласники» обвинувачений «лайком» поширив відеозапис із ознаками  виправдовування збройної агресії росії проти України. Суд не деталізував зміст публікації, оскільки вона містить ненормативну лексику, зазначення якої у вироку є неприйнятною.

Через три дні громадянин натиснув, що «вважає класним» і таким чином поширив фото українського політичного діяча з текстом:

«Для тех кто в танке повторяю прямо в дуло, что войну на Украине можно закончить 10 выстрелами из танка. Стрелять нужно в здания администрации президента Украины и Верховную Раду. В рабочее время».

Це цитата екс-народної депутатки Надії Савченко. Вважається, що в цитаті Савченко є ознаки публічних закликів до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу України.

У суді чоловік вину визнав та показав, що був зареєстрований у соцмережі «Однокласники» ще до її заборони в Україні. Через цю мережу спілкувався з рідними. Одночасно обвинувачений запевнив, що його дії не вказують на підтримку агресії Росії проти України, а є лише наслідком його неакуратного ставлення до збереження на компʼютерній техніці шкідливих публікацій, які побачили тільки 15 відвідувачів його сторінок.

Крім того, він звернув увагу, що тяжких наслідків від його дій не наступило, безпосередньо від його дій люди в Україні не загинули.

За сукупністю обвинуваченого засудили до 2 років увʼязнення. До набрання вироком законної сили чоловіка взяли під варту в залі суду.

За даними «Судового репортера» це втретє людей засуджують за розповсюження такої цитати Савченко. У 2022 році в Кіровоградській області двох жінок покарали умовно з випробувальними строками 2 роки і півтора роки.

Додамо, що за останніми даними, після повномасштабного вторгнення рф, сама Надія Савченко бере участь у бойових діях.

Источник материала
Поделиться сюжетом