В Одесі взялися за дитячий театр, який не бачив ремонту 25 років
В Одесі взялися за дитячий театр, який не бачив ремонту 25 років

В Одесі взялися за дитячий театр, який не бачив ремонту 25 років

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Тендер по реставрації фасадів та покрівлі Одеського театра юного глядача ім. Юрія Олеши завершено. Переможцем стала компанія «Олімп Буд Девелопмент», повідомляє УНН з посиланням на інформацію з Prozorro.

Деталі

Відповідно до умов договору, капітальний ремонт та реставрація дитячого театру має завершитися до 1 травня 2024 року. І тільки по завершенню робіт компанія-переможець отримає кошти у розмірі 31 млн грн, тобто на умовах післяоплати.

Зазначимо, що цей тендер викликав дискусію у суспільстві, частина якого вважає, що ремонт театру під час війни не на часі. Інша ж частина людей вважає, що діти не мають страждати через війну. Вочевидь, саме фактор дітей став вирішальний, адже з початку повномасштабного вторгнення рф театр не припиняв свою роботу - у найважчі періоди вистави робили онлайн.

Цитата

«З перших днів війни ми працюємо у різних форматах, онлайн і офлайн. Маємо досвід гри вистав у бомбосховищах, паркінгах, укриттях. Ми приймаємо багато переселенців - за 1,5 року понад 17 тис. переселенців побачили наші вистави. Півтора року ми чинимо свій культурний спротив, волонтеримо, донатимо на ЗСУ. Ставимо нові вистави, приймаємо глядачів різних вікових категорій», - розповіла УНН директорка театру Оксана Бурлай-Пітерова.

Додамо

У нещодавному інтерв’ю голова Одеської ОВА Олег Кіпер дав зрозуміти, що у питанні ремонту театру він не вагався і прийняв тверде рішення.

«Я сказав зробити це. Ніхто ж не каже, що там балкони падають, дах протікає. А якщо дитина зайде і впаде? Тож, що стосується театру юного глядача – я сказав – робити. Сьогодні у нас так багато людей гине на фронті, що ми маємо своїх дітей убивати під тими розвалинами? І, якщо чесно, я не розумію, чому театр до такого стану довели», - сказав Кіпер.

Також голова Одеської ОВА зауважив, що вибір між допомогою ЗСУ та ремонтом театру для дітей не стоїть - буквально місяць тому за ініціативою Кіпера усі райони Одещини виділили кошти для централізованої пидтримки військових - точної суми не називають, але мова йде про сотні мільйонів гривень.

Теги по теме
Одесса
Источник материала
loader
loader