Влада Грузії заявила про підготовку до "Євромайдану"
Влада Грузії заявила про підготовку до "Євромайдану"

Влада Грузії заявила про підготовку до "Євромайдану"

Служба державної безпеки Грузії заявила про підготовку «революційного сценарію» зміни влади в країні у жовтні-грудні цього року, подібного до "Євромайдану" в Україні у 2013 році. Про це сказав представник СДБ Бача Мгеладзе на брифінгу, передає "Ехо Кавказу".

За його словами, група людей планує заворушення, щоб насильницьким шляхом змінити владу, за допомогою фінансування іноземних держав.  У грузинській спецслужбі стверджують, що авторами "революційного сценарію" є колишній заступник міністра внутрішніх справ в уряді Михайла Саакашвілі, нині заступник голови військової розвідки України Георгій Лорткіпанідзе, колишній охоронець Саакашвілі - Михайло Батурин, а також командир "Грузинського", який діє в Україні. .

Початок акцій пов'язаний з опублікуванням доповіді Єврокомісії про виконання Грузією рекомендацій для набуття статусу кандидата на вступ до ЄС та остаточного рішення країн Євросоюзу з цього питання, заявив представник СДБ.

- Очікування змовників, які готуються до повалення державної влади, розраховане на те, що опублікований висновок буде негативним, що при наявних у їх розпорядженні інформаційних ресурсах, при штучно прикріпленій до уряду тезі про "проросійськість", створить благодатний ґрунт для суспільного хвилювання та подальших заворушень, - сказав на брифінгу Мгеладзе.

Влада каже, що планується створення "наметового містечка", будівництво барикад поблизу центральних проспектів, стратегічних об'єктів та урядових будівель, здійснення "інших протиправних дій, що містять елементи серйозної провокації". Мало того, за твердженням СДБ, Георій Лорткіпанідзе та Михайло Батурін планують організувати вибух на території "наметового містечка", що призведе до жертв серед демонстрантів та правоохоронців, а також до "безладної перестрілки між правоохоронними органами та протестувальниками".

Будь-яких доказів підготовки "Євромайдану" в СДБ Грузії не надали. Представник спецслужби заявив, що відомство планує звернутися з зазначеного питання "до відповідних відомств країн-партнерів".

 

Теги по теме
Грузия
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны