10 смішних українських комедій
10 смішних українських комедій

10 смішних українських комедій

Зрозумілий, звичний і актуальний гумор українських комедій не залишає без посмішки нікого. А головне, що кожен може знайти своє, адже у добірці є місце і для української класики з участю Івана Миколайчука, і для сучасних експериментів з еротичним підтекстом від зірок поп-естради, і для історії нашого з вами сучасника, «хлопця з сусіднього під’їзду», і навіть для екранізації «Декамерону» Боккаччо.

«Пропала грамота» (1972)

Легендарний фільм, знятий за мотивами оповідань Миколи Гоголя. Героїчна народна комедія з лукавою усмішкою і запальним гумором розповідає про повний пригод шлях козаків Василя та Андрія з гетьманською грамотою до цариці у Петербург.

На них чекає чимало випробувань: нахабні панове топчуть людський хліб, хитрий чорт збиває зі шляху, а також лісові мавки та багато іншого. Але, справжні козаки у вогні не горять, у воді не тонуть.

«Слуга народу 2» (2016)

Василь Голобородько очолює державу вже майже півроку. Але ситуація в країні жодним чином не сприяє зростанню народної довіри до президента. Економічна ситуація в країні погіршилася, ціни зростають, національна валюта знецінюється.

Голобородько розуміє, що якщо найближчим часом не вжити заходів, то може навіть не розраховувати на те, що залишиться при владі. У такій складній ситуації президент вирішує прямо звернутися до народу – він вирушає у всеукраїнський тур. На президента чекають в Одесі, Львові, Запоріжжі, Києві, Харкові та інших регіонах України.

«Декілька любовних історій» (1994)

Фільм є екранізацією новел Джованні Боккаччо, Франческо Грацціні-Ласка, Аньоло Фіренцоли та розповідає про любовні пригоди італійців епохи Відродження.

У ті часи було популярним, коли старші мужчини одружувалися на молоденьких дівчатах. І ці красиві молоді жінки спритно дурили своїх старих дурних чоловіків, знаходячи дотепні шляхи для зустрічей з юними палкими коханцями. Із такого роду новел і складається ця картина.

«Політ золотої мушки» (2015)

Філософська комедія демонструє українське село з дуже різних сторін за допомогою розповідей маленької дівчинки. Поетеса, яку тато називає хлоп’ячим ім’ям «Микола», розповідає три історії, що трапилися в її селі: про футбольний матч, про весілля і про дивний заповіт. Всі три історії пов’язані між собою героями, хоча мають різні сюжетні лінії.

«Свінгери» (2018)

Заможний бізнесмен Ігор нудьгує в компанії своєї сексуальної білявки-утриманки Ілони. Тим часом з роботи повертається лікар-пульмонолог Андрій. Його дружина Ірина в халаті та бігуді вимагає сексу, але 10 років рутини в шлюбі вбили пристрасть цієї пари.

А 30-річну вчительку англійської мови Свєту виставив оголеною на балкон коханець. Урятувати й обігріти її може тільки сусід по балкону Денис… Еротична комедія розповість, як таким різним парам одночасно приходить однакова ідея урізноманітнити своє сексуальне життя.

«Іван та кобила» (1992)

Простий, добродушний хлопець Іван помічає за вікном своєї квартири кобилу Касю. Через своє жалісливе серце і добру душу, він залишає її в себе.

Благородна тварина стає джерелом проблем для Івана і предметом усіляких спекуляцій. Через кобилу в Івана виникають неприємності з коханою жінкою, новоспеченим бізнесменом та з викрадачами, що хочуть поцупити тварину на м’ясо.

«Вечори на хуторі біля Диканьки» (2001)

Новорічний фільм-мюзикл, знятий за класичною казкою Гоголя розповідає про всепереможне кохання коваля Вакули до красуні Оксани. Гордовита і непохитна Оксана поставила ковалеві умову, після виконання якої вона буде готова з ним побратися. Ковалю потрібно дістати для неї червоні черевички, гідні цариці.

І поки жителі Диканьки продовжують веселитися й пити горілку, герой на спині чорта долітає до Петербурга, проникає в ряди столичної знаті та пробує роздобути черевички.

«Шерлок Холмс і чорні чоловічки» (2013)

Анімаційний мінісеріал з шести серій розповідає про детектива Шерлока Холмса та його біографа доктора Ватсона. Вони розслідують складну та заплутану справу про вибух каміна в Адміралтействі і викрадення з сейфа секретних документів.

«Ржевський проти Наполеона» (2012)

Щоб розвіяти нудьгу, Наполеон Бонапарт затіяв світову війну. Щоб зупинити пристрасного любителя жінок, російський генералітет вирішує випровадити до нього неприступну красуню, la femme fatal, щоб відвернути узурпатора від загарбницької діяльності. Але ця красуня насправді – переодягнений поручник Ржевський. Фільм студії Квартал 95.

«Герой мого часу» (2018)

Фільм розповідає історію «маленької людини», нашого сучасника, хлопця «з сусіднього двору», що живе у складному, суперечливому світі та намагається знайти сенс свого існування у великому місті.

Він шукає роботу, намагається побудувати стосунки і ставить собі високі цілі. Та щоразу заходить у тупик. Картина з гумором демонструє парадокси наших реалій і легкий абсурд українського соціуму.

На жаль, у списку не вистачило місця для таких комедій

  • «DZIDZIO Контрабас» (2017)
  • «Вперед, за скарбами гетьмана!» (1993)
  • «Інфоголік» (2017)
  • «Ніч святого Валентина» (2016)
  • «Самотній за контрактом» (2014)
  • «Запорожець за Дунаєм»» (2007)
  • «Кому вгору, кому вниз» (1991)
  • «Енеїда» (1991)
  •  «Шляхетні волоцюги» (2018)
  • «8 кращих побачень» (2016)
  • «Побачення наосліп» (2013)
  • «Кохання у великому місті» (2009, 2010, 2014)
  • «Креденс» (2013)

Топ-10 фільмів DZIDZIO дивитись онлайн

Источник материала
loader
loader