Схоже на світловий меч: NASA зняло народження зірки
Схоже на світловий меч: NASA зняло народження зірки

Схоже на світловий меч: NASA зняло народження зірки

Космічний телескоп Джеймса Вебба зробив неймовірно гарний знімок народження зірки. Зараз їй лише кілька десятків тисяч років, але коли вона виросте, то буде дуже схожа на наше Сонце, уточнили в NASA.

На фото по центру розташована горизонтальна рожева хмара, яка отримала назву Гербіґ-Гаро 211.  Всередині видно темну пляму. Новонароджена зірка знаходиться приблизно в тисячі світлових років від Землі. Вчені кажуть, що це один з наймолодших і найближчих об’єктів такого типу.

– При народженні зірка випромінює надзвукові пучки матерії, які можуть простягатися на кілька світлових років, – зазначив професор Том Рей з Дублінського інституту перспективних досліджень.

Він порівняв ці промені зі світловим мечем з саги Зоряні війни. Зокрема, з таким ми бачили в одній зі сцен Рей в частині Скайвокер. Сходження.

Зараз дивляться

Потоки газу та пилу, розташовані по обидва боки, свідчать про те, що зірка збільшується в розмірах. До речі, саме газ та пил заважають побачити обʼєкт з Землі. Проте, це під силу інфрачервоному світлу телескопа.

Теги по теме
NASA
Источник материала
Поделиться сюжетом