Експосадовців міграційної служби і підприємця з РФ підозрюють у розтраті
Експосадовців міграційної служби і підприємця з РФ підозрюють у розтраті

Експосадовців міграційної служби і підприємця з РФ підозрюють у розтраті


Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила фішурантам про підозру в розкраданні понад 88 млн грн під час реконструкції адмінбудівлі ДМС.

Двом колишнім посадовцям Державної міграційної служби України і підприємцю з РФ повідомлено про підозру в розкраданні понад 88 млн грн під час реконструкції адмінбудівлі ДМС. Про цеу Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

“21 вересня 2023 року за процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ за оперативного супроводу департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції повідомили про підозру в заволодінні понад 88 млн грн під час реконструкції адміністративного приміщення Державної міграційної служби України колишньому заступнику голови Державної міграційної служби, ексначальнику Управління ресурсно-господарського забезпечення та капітального будівництва ДМС, а також підприємцю – громадянину РФ”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що місцеперебування заступника голови ДМС і підприємця не встановлено.

За інформацією прокуратури, у 2015 році ДМС отримала будівлю в центрі столиці для облаштування в ній центрального офісу. Під час досудового розслідування встановлено, що зазначені особи тривалий час розкрадали виділені на це кошти.

“Для реалізації злочину та безперешкодного заволодіння виділеними коштами підприємець залучив начальника управління, а згодом і заступника голови ДМС. Відповідно до розподілених ролей, посадові особи ДМС укладали з підконтрольними підприємцю товариствами договори на проведення робіт з реконструкції будівлі, водночас штучно обмежуючи можливість участі в тендерах на ці роботи для інших товариств”, – пише пресслужба САП.

У прокуратурі з’ясували також, що вартість цих робіт була значно завищена, одні проведені роботи дублювалися, а інші були “виконані” лише на папері.

“У результаті реконструкцію будівлі досі не завершено, а комп’ютерні комплекси з відповідним програмним забезпеченням узагалі не було поставлено. Із виділених на проведення реконструкції коштів на суму 205 млн грн, зазначені особи заволоділи понад 88 млн грн, що підтверджено висновками відповідних експертиз”, – йдеться далі в повідомленні.

Досудове розслідування у справі триває, встановлюють інших осіб, які можуть бути причетні до злочину.

Нагадаємо, у Дніпрі заступницю мера підозрюють у мільйонній розтраті.



Теги по теме
Прокуратура чиновники
Источник материала
Поделиться сюжетом