2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Екскомандира "вагнерівців" Медведєва, який втік до Норвегії, затримали при спробі потрапити у РФ
Екскомандира "вагнерівців" Медведєва, який втік до Норвегії, затримали при спробі потрапити у РФ

Екскомандира "вагнерівців" Медведєва, який втік до Норвегії, затримали при спробі потрапити у РФ

Поліція Норвегії затримала колишнього командира приватної військової компанії "Вагнер" Андрія Медведєва під час перетину норвезько-російського кордону. Терориста затримали в районі населеного пункту Гренсе-Якобсельв при спробі спроби потрапити на територію країни-агресора РФ.

Найманець ПВК "Вагнер" заявив, що намагався потрапити в РФ, бо боявся екстрадиції в Україну. Про це повідомляє видання The Barents Observer (щоб подивитися фото, доскрольте до кінця сторінки).

Медведєва затримали увечері 22 вересня на території адміністративної одиниці Фіннмарк на півночі Норвегії. У темний час доби екскомандир "вагнерівців" спробував перетнути кордон і повернутися на Кольський півострів.

Поліція підтвердила журналістам, що чоловіка затримано і він буде звинувачений у порушенні прикордонних правил. За словами оперативного керівника поліцейської дільниці Фіннмарка Мартіна Марума, затримання відбулося у Гренсе-Якобсельві. Також він зазначив, що чоловік не чинив опір при затриманні.

Слід зазначити, що спроба перетину кордону відбулася лише за кілька годин після того, як Медведєв зустрівся з журналістом The Barents Observer у центрі міста Кіркенес. Екскомандир ПВК "Вагнер" зізнався, що має намір перетнути кордон і шукає когось, у кого є машина, яка могла б його підвезти.

Також він поскаржився журналістам, що боїться екстрадиції в Україну і вважає повернення до Росії "безпечнішою альтернативою".

Варто зазначити, що Медведєва потрапив із Росії до Норвегії в середині зими 2023 року. Найманцю ПВК "Вагнер" вдалося проникнути в посилену прикордонну зону на Кольському півострові, а потім переправитися в Норвегію. Терорист побоювався за своє життя і попросив притулку у скандинавській країні.

Примітно, що він є ключовим свідком тортур та вбивств, скоєних "вагнерацями" в Україні. Раніше він заявляв, що готовий дати свідчення в суді проти колишнього ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина.

Нагадаємо, колишнього найманця ПВК "Вагнер" Андрія Медведєва було затримано в Московській області в грудні 2022 року. За критику порядків у лавах "вагнерівців" йому загрожувала смертна кара – тоді в російському МВС планували таємно передати Медведєва людям власника ПВК Євгена Пригожина.

Раніше повідомлялося, що в січні 2023 року норвезька поліція затримала колишнього командира російської групи найманців "Вагнер" Андрія Медведєва, який недавно втік з Росії.

Як повідомляв OBOZREVATEL, найманців ПВК "Вагнер" після повернення з війни в Україні відмовляються брати на роботу в силові структури, підприємства ВПК і навіть в ресторани. Тому терористи влаштовуються працювати таксистами та будівельниками.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом