Фанні Ардан: 10 кращих фільмів актриси
Фанні Ардан: 10 кращих фільмів актриси

Фанні Ардан: 10 кращих фільмів актриси

Фанні Ардан народилася 22 березня 1949 року у Франції, в місті Сомюр, в родині офіцера. Здобула освіту політолога в Університеті Провансу. Одночасно з навчанням в університеті Фанні Ардан займалася на акторських курсах, в 1974 році вперше виступила на театральній сцені.

У кіно дебютувала в 1978 році у фільмі «Мутант». Кар’єру в кіно їй забезпечила зустріч з відомим французьким кінорежисером, сценаристом і кіноактором Франсуа Трюффо, який вважається одним з основоположників французької нової хвилі.

Він зняв її в що стала зірковою для актриси картині «Сусідка», що вийшла на екрани в 1981 році. Партнером Фанні Ардан на екрані був Жерар Депардьє. Пізніше вона не раз відзначала, що Депардьє – її улюблений партнер в кіно.

Фанні Ардан – актриса, що являє собою приклад неймовірного таланту, вродженого аристократизму і істинної жіночності.

8 жінок (2001)

Фільм Франсуа Озона розповідає про зустріч восьми жінок в одному будинку напередодні Різдва. Відносини між жінками непередбачувані і заплутані. А єдиний чоловік, що пов’язує їх – вбитий.

Цей мюзикл, трилер і детектив досі вважається кіноманами однією з найкрасивіших картин за участю актриси.

За картину «8 жінок» Європейська кіноакадемія присудила Фанні Ардан номінацію Краща актриса.

Секрети (2007)

Три дівчини шукають свій шлях, не зважаючи на опір оточуючих. Донька рабина Наомі намагається відкласти нав’язане їй весілля. Бунтівниця Мішель намагається зберегти свій характер в релігійному середовищі, до якого вона була послана батьками на перевиховання.

А француженка Анук навпаки намагається знайти в цьому середовищі спокій, але їй все і всі нагадують, що вона чужа.

Сусідка (1981)

У Бернарда Кудрі хороше життя. У нього хороша робота, гарний затишний будинок, любляча дружина і чарівний синочок. Але одного разу його спокійне життя руйнується в одну мить.

В будинок по сусідству в’їжджають Філіп і Матильда Бошар. Саме з цією жінкою сім років тому у Бернарда був бурхливий роман, і, як виявилося, їх пристрасть до сих пір не згасла. Через рік після виходу «Сусідки» на великі екрани, в 1982-му, Фанні Ардан була номінована на престижну французьку кінопремію «Сезар».

Скоріше б неділя (1983)

На полюванні за нез’ясованих обставин застрелений загадковий Масулі. Підозра падає на іншого мисливця – паризького ріелтера Жульєна Верселя. Рідкісний тип дробу в його патронах збігається з дробом, виявленої в тілі жертви, а дружина Верселя виявилася коханкою убитого.

Її теж незабаром підстерігає загадкова смерть – і знову Версель позбавлений алібі. Здається, що він загнаний в кут, але тут на допомогу приходить його секретарка Барбара, яка розпочинає власне розслідування.

Згодом Фанні Ардан за роль в цьому детективі вдруге намінувалась на премію «Сезар».

 

Каллас назавжди (2002)

Важливою роботою актриси є роль оперної діви Марії Каллас у фільмі Франко Дзефіреллі «Каллас назавжди». В основу сюжету кінокартини покладено вигаданий епізод з життя великої оперної співачки XX століття.

Після часткової втрати голосу Каллас практично не виходила з дому, відмовлялася від виступів і від виходів у світ.

Але музичний продюсер і старий друг Ларрі Келлі, який прилетів до Франції, все ж зміг відвідати її апартаменти і придумав план повернення Каллас на сцену і до повноцінного життя.

За роль Марії Каллас в 2003 році на Московському міжнародному кінофестивалі Фанні Ардан була удостоєна премії Станіславського, яка присуджується за особливі акторські заслуги.

Насмішка (1996)

Дія фільму проходить у Франції часів короля Людовика XVI. Маркіз де Малавуа приїжджає в Версаль з надією отримати дозвіл на осушення заболочених земель. Виконаний маркізом інженерний проект не знайшов підтримки придворних.

Дворянин робить спробу особистої зустрічі з королем, використовуючи інтимне знайомство з однією з впливових придворних дам.

Фільм отримав дванадцять номінацій національної премії «Сезар» і був визнаний кращим французьким фільмом 1996 року. Стрічка була також номінована на премії «Оскар» і «Золотий глобус» у номінаціях «Кращий фільм іноземною мовою».

Париж, я люблю тебе (2006)

Кілька режисерів різних національностей віддають данину місту Ейфелевої вежі в цьому нетрадиційному і всеосяжну збірнику короткометражок.

Кожен з 18 епізодів, що відповідає певному району Парижа, триває не більше 5 хвилин, практично викладаючи історії незліченних життів людей, що відбуваються в місті в певний день.

 

Кращі дні попереду (2013)

Хто сказав, що вихід на пенсію – це початок кінця, а не новий початок? Кароліна робить зовсім не те, чого від неї чекають. Вона заводить коханця, отримує нові враження, порушує встановлені правила. В підсумку, знову стає господинею свого життя і переживає другу молодість.

Наталі (2003)

Катрін щасливо прожила 20 років зі своїм чоловіком. І раптом вона дізнається, що коханий її зраджує. Спочатку вона почуває себе ображеною, але потім обманутій жінці приходить чудова ідея. Катрін пропонує своїй новій знайомій Марлен, спокусити Бернара. 

Марлен приступає до виконання свого завдання, не забуваючи докладно розповідати про все дружині. Поступово між жінками встановлюються досить дивні відносини.

Залізничний роман (2007)

Історія починається зі звичайного знайомства в придорожньому кафе на території самотньої заправки. Засмучена і заплакана Югетт зустрічає солідного на вигляд чоловіка, який після короткої розмови пропонує підвезти її.

Потім незнайомець, який представився П’єром, погоджується на пропозицію Югетт зіграти роль її нареченого, щоб не засмучувати вразливих батьків дівчини.

Пізніше виявляється, що П’єр працює секретарем відомої письменниці, яка тим часом потрапляє в поліцію за підозрою у вбивстві.

Источник материала
loader
loader