2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Помер народний депутат трьох скликань ВР Андрій Іванчук
Помер народний депутат трьох скликань ВР Андрій Іванчук

Помер народний депутат трьох скликань ВР Андрій Іванчук

Помер народний депутат трьох скликань ВР Андрій Іванчук

Причини смерті не повідомлялися.

У понеділок, 25 вересня, помер народний депутат з групи «Довіра» Андрій Іванчук. Про це повідомив глава Верховної Ради Руслан Стефанчук.

«Жахлива новина. Сьогодні вночі відійшов у вічність народний депутат України 7-го, 8-го, 9-го скликань Андрій Іванчук. Мої щирі співчуття рідним та близьким у звʼязку з передчасною смертю. Вічна пам'ять!», – зазначив Стефанчук.

У 2012 році Андрій Плетенчук зайшов до Верховної Ради від партії «Батьківщина» (№41 у списку). Після об’єднання «Фронту змін» та «Батьківщини» його обрали заступником глави партії. Також займав керівні посади в ГО «Фронт змін».

У 2014 році Андрій Іванчук був обраний до парламенту за списками партії «Народний Фронт». У парламенті восьмого скликання він був заступником глави фракції та очолював комітет з питань економічної політики.

У 2019 році Андрій Іванчук пройшов до Верховної Ради як безпартійний самовисуванець. Його обирали на 88 окрузі (Івано-Франківська область). До групи «Довіра» Іванчук увійшов 6 грудня 2019 року.

Андрій Іванчук голосував за скандальний закон щодо містобудівної реформи №5655 та був помічений за кнопкодавством, з приводу чого Офіс генпрокурора відкрив справу, але підозру не вручив.

Раніше повідомлялося, що помер народний депутат України V, VI та VII скликань та музикант Ян Табачник. 78-річний екснардеп помер в лікарні у Тель-Авіві, два роки він боровся з раком легенів. За бажанням Табачника, поховають його у Тель-Авіві.

Источник материала
Поделиться сюжетом