В Естонії мають намір перейменувати російський Калінінград
В Естонії мають намір перейменувати російський Калінінград

В Естонії мають намір перейменувати російський Калінінград

Комітет у закордонних справах вирішив, що від використання Калінінграда радянських часів в естонській мові слід відмовитися,на користь історичної назви.

В парламенті Естонії запропонували розглянути можливість використання назви Кенігсберг замість Калінінграда естонською мовою, повідомляє .

За словами голови комітету у закордонних справах Марко Міхкельсона, комітет дійшов висновку, що “від використання Калінінграда радянських часів в естонській мові слід відмовитися, і замість неї слід використовувати історичну назву Кенігсберг”.

Окрім того, члени комітету на засіданні зазначили, що для міста Кінгіссепа в Росії було б “доцільно використовувати більш ранню назву Ямбург або Яама”.

Комісія у закордонних справах обговорила питання назви у зв’язку з постановою парламенту “Пропозиція Уряду республіки щодо прийняття історичної, естонської назви Кеніґсберґа”, внесеною фракцією Естонської консервативної народної партії, яку комісія продовжить обговорювати у жовтні.

Нагадаємо, у Польщі офіційно затвердили та змінили назви міста Калінінград та Калінінградської області РФ. Зміна набула чинності 9 травня. Тепер місто називається Крулевець, а область – Крулевецька.

Пізніше експертна мовна комісія Латвії рекомендувала перейменувати Калінінград, використовувати балтійську назву Караляучі або історичну германську назву Кенігсберг.

Тепер Краловець. Чехія “анексувала” Калінінград



Теги по теме
Россия Эстония
Источник материала
loader
loader