"Не вагався жодної хвилини й пішов гнати ворога": у боях за Україну загинув 24-річний воїн із Полтавщини. Фото
"Не вагався жодної хвилини й пішов гнати ворога": у боях за Україну загинув 24-річний воїн із Полтавщини. Фото

"Не вагався жодної хвилини й пішов гнати ворога": у боях за Україну загинув 24-річний воїн із Полтавщини. Фото

У боях за свободу й незалежність України загинув 24-річний воїн ЗСУ Андрій Сороковий із Полтавської області. Коли в країну прийшла повномасштабна війна, молодий чоловік ні хвилини не вагався й одразу став на її захист: спершу був у теробороні, а потім пішов гнати ворога на фронті.

Свій останній бій він прийняв 21 вересня на Донеччині. Про втрату сповістила Нехворощанська громада у Facebook (щоб переглянути фото, доскрольте новину до кінця).

"Запальний, енергійний, молодий… Тільки-но став на стежину дорослого життя, а вже скільки встиг зробити для кожного з нас! Бо Воїн! Захисник! Патріот!" – розповіли там про Героя.

Андрій Володимирович Сороковий, 28 травня 1999 року народження, бу родом в із села Соколова Балка. Після школи він вивчився на слюсаря-механіка в Полтавському профтехучилищі, а далі пройшов строкову службу в Хмельницькому. Повернувшись додому, працював у полтавському магазині "Аврора".

З початком повномасштабного вторгнення ЗС РФ магазин тимчасово припинив свою роботу, Андрій же повернувся додому й одразу добровольцем вступив до місцевого підрозділу територіальної оборони.

"4 листопада минулого року одержав повістку: батьківщина покликала стати на захист рідної землі. Не вагався жодної хвилини, зібрався й пішов гнати ворога… Спочатку навчався в одній з військових частин Полтавщини, а вже звідти рушив у зону бойових дій", – йдеться у повідомленні.

У лавах ЗСУ Андрій став водієм-машиністом екскаватора першого відділення інженерної техніки інженерно-технічного взводу однойменної роти військової частини А4765 (38-ма окрема бригада морської піхоти). Спершу молодий захисник воював на Миколаївщині, а потім його підрозділ перекинули під Курахове Донецької області.

Ворожа зброя обірвала життя 24-річного воїна 21 вересня біля міста Родинське. Про смерть земляка на фронті в громаді повідомили 26 вересня. У Героя залишилися батьки, сестра та бабуся.

"Немає слів, щоб висловити жаль від цієї гіркої втрати. Немає слів, щоб вилити свою лють на голови путінських окупантів, які вбивають молодих українців. Висловлюємо щирі співчуття мамі Андрія – Тетяні Миколаївні, татові Володимиру Андрійовичу, сестрі Оксані, бабусі Валентині Іванівні, усім родичам, друзям, однокласникам, вчителям. Спасибі, що виховали порядного сина України! Царства Небесного нашому Герою!" – йдеться у пості.

Час і місце скорботної церемонії прощання за загиблим воїном Андрієм Сороковим там пообіцяли повідомити в окремій публікації.

Як повідомляв OBOZREVATEL, у боях на Донеччині загинув воїн ЗСУ Володимир "Ред Булл" Черниш із Полтави. Захисникові був 41 рік, він служив у 3-й окремій штурмовій бригаді.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом