IT-спеціалістку судили за наругу над пам’ятником Бандері у Львові
IT-спеціалістку судили за наругу над пам’ятником Бандері у Львові

IT-спеціалістку судили за наругу над пам’ятником Бандері у Львові

У Львові IT-спеціалістка запропонувала гроші двом хлопцям за те, щоб вони облили червоною фарбою пам’ятник Степану Бандері.

Як ідеться в матеріалах справи, наприкінці січня 2021 року дівчина захотіла осквернити пам’ятник Степану Бандері на вул. Митролита Ангеловича у Львові та залучила до цього свого знайомого. Він мав облити пам’ятку червоною фарбою за 2 тис. грн. Той погодився і залучив до справи ще одного спільника.

Вночі 5 лютого хлопці підбігли до пам’ятника та кинули в нього пляшки з червоною фарбою, внаслідок чого на ньому залишилися плями розміром 50 на 50 см. Після цього вони втекли.

Такими діями дівчина та її спільники завдали шкоди на 7,1 тис. грн. Її звинуватили в оскверненні монумента, який відносять «до пам’ятників визначних українських постатей борців за незалежність України, учасників українського підпілля та партизанського національно-визвольного руху».

У справі зазначається, що вона навчалась у Львівській політехніці за напрямком комп’ютерна інженерія. А зараз зареєстрована як ФОП.

У суді дівчина свою провину визнала та розкаялась, а завдані збитки відшкодувала добровільно. Також суд врахував, що вона доглядає батька-військового, який отримав поранення під час виконання бойового завдання.

Галицький районний суд визнав її винною у вчинені кримінального правопорушення та призначив покарання – 5 років позбавлення волі. Але звільнив від його відбування та призначив іспитовий термін на 2 роки.

Також з неї мають стягнути 8,5 тис. грн за криміналістичну експертизу фарби.

Источник материала
loader
loader