Дорога в Чорнобиль за 270 мільйонів: куди хочуть витрати держкошти в зоні відчуження
Дорога в Чорнобиль за 270 мільйонів: куди хочуть витрати держкошти в зоні відчуження

Дорога в Чорнобиль за 270 мільйонів: куди хочуть витрати держкошти в зоні відчуження

Тендери на дороги продовжують здирати мільйони гривень з державного бюджету.

На дороги в зоні відчуження планують витратити майже 276 мільйонів гривень бюджетних коштів. Відповідний тендер було опубліковано в системі державних закупівель Прозорро.

Тендер на ремонт доріг. Фото: скрін

Замовником виступила Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Київській області. Кошти на ремонт доріг планують виділити із державного бюджету України.

У тендерній документації вказано, що замовник планує зробити ремонт доріг, оновити розмітку, встановити нові дорожні знаки, прибирати сміття на узбіччях та 150 автобусних зупинках. В суму входить і обслуговування доріг у зимовий період. Тендерні пропозиції прийматимуться до 10 жовтня цього року.

Скрін відео YouTube Чорнобиль

Цікаво інше, що у 2021 році аналогічні послуги коштували майже в 2 рази менше – 140 мільйонів.Тоді заявляли, що Чорнобиль тепер не буде точкою забуття, а буде точкою розвитку. Саме тоді почалося велике будівництво.

Тендер на ремонт в 2021 році. Фото: скрін

Сама зона відчуження стала місцем запровадження альтернативних джерел енергії. Також дороги ремонтувались і будувались там для того, щоб підвищити туристичний потенціал регіону. Навіщо витрачати такі кошти на обслуговування дороги у такий час, і чи доцільно це взагалі, питання досить риторичне.

Раніше на порталі Знай повідомлялося, олігарх Фукс втік від кримінальних справ в Україні: влаштувався в Лондоні й чекає поки "відчиниться вікно можливостей"

Також, наш портал інформував, вже два роки як відремонтована: у Львові затіяли провести реконструкцію вулиці Бандери за майже 100 млн


Источник материала
Поделиться сюжетом