19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Картина "Памфір" отримала премію "Золота Дзіґа" за найкращий фільм
Картина "Памфір" отримала премію "Золота Дзіґа" за найкращий фільм

Картина "Памфір" отримала премію "Золота Дзіґа" за найкращий фільм

Картина "Памфір" режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука перемогла у номінації "Кращий фільм" у рамках сьомої національної кінопремії "Золота Дзіґа". Про це повідомляється на офіційній сторінці кінопремії у Instagram.

Кінострічка боролася за перемогу разом із фільмами "Бачення метелика", "Відблиск", "Клондайк" та "Люксембург, Люксембург".

Сюжет картини розповідає історію колишнього контрабандиста Памфіра, який пообіцяв дружині ніколи більше не порушувати закон і вирушив на заробітки до Польщі. На карнавал "Маланки" Памфір приїжджає побачитися із сім'єю на свята, але його син-підліток, щоб затримати батька вдома, підпалює молитовний будинок. І Памфіру знову доведеться повернутися до кримінального минулого, щоб відплатити за провину синові. Головні ролі у кінострічці зіграли Олександр Яцентюк (Надія є), Соломія Кириллова (Ніч Леополіса), Станіслав Потяк, Мирослав Маковійчук, Олена Хохлаткіна (Сага, Доктор Віра), Іван Шаран (Останній москаль)., Олександр Ярема («Номери»).

Фільм "Памфір" став тріумфатором сьомої премії "Золота дзиґа" за 2023 рік. Раніше стрічка отримала нагороди в номінаціях "Кращий грим", "Найкращий дизайн костюмів", "Найкращі спеціальні ефекти", "Найкраща робота художника-постановника", "Найкраща операторська робота", "Найкраща чоловіча та жіноча роль другого плану", "Найкраща чоловіча роль" та "Краща режисерська робота".

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Кінопремія «Золота Дзіґа» (@golden_dzyga)

Источник материала
Поделиться сюжетом