Суд Москви залишив під вартою затриману “за шпигунство” кримську татарку
Суд Москви залишив під вартою затриману “за шпигунство” кримську татарку

Суд Москви залишив під вартою затриману “за шпигунство” кримську татарку


Термін утримання у слідчому ізоляторі для громадянки України Лініє Умерової на 3 місяці – до 4 січня 2024 року.

Незаконно затриману на російсько-грузинському кордоні кримську татарку, громадянку України Леніє Умерову Лефортовський суд Москви залишив у СІЗО до 4 січня 2024 року. Про це медіапроєкт Sotavision.

“Суд задовольнив клопотання слідчого та продовжив термін утримання у СІЗО для Лініє Умерової на 3 місяці – до 4 січня 2024 року”, – йдеться у повідомленні.

Суд відбувався без преси в закритому режимі, оскільки засіданні нібито мади бути оголошено відомості, які є державною таємницею, але на думку адвоката Умерової Ольги Дінзе, ті дані, які слідчий подав до суду, крім даних про оперативників і слідчих, таємниці не містять.

Нагадаємо, у травні цього року в Москві суд узяв під варту кримську татарку Леніє Умерову за обвинуваченням у “шпигунстві”.

Умерова перебувала в ізоляторі міста Владикавказ останні п’ять місяців після того, як вона перейшла кордон на КПП Верхній Ларс у Північній Осетії. Вона намагалася повернутися до тимчасово окупованого Криму для догляду за онкохворим батьком.

Леніє безпідставно звинуватили в “порушенні правил режимної зони”. За цей час 25-річній дівчині кілька разів призначали адміністративний арешт за “непокору поліції”.

Раніше у тимчасово окупованому Криму підконтрольний Росії суд виніс вирок у вигляді семи років ув’язнення у справі кримського татарина Аппаза Куртамета за нібито перерахування коштів члену добровольчого батальйону Крим.



Теги по теме
Крым Москва арест
Источник материала
loader
loader