12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Bloomberg пояснили, як удари по Криму допоможуть перемогти окупантів на материковій Україні
У Bloomberg пояснили, як удари по Криму допоможуть перемогти окупантів на материковій Україні

У Bloomberg пояснили, як удари по Криму допоможуть перемогти окупантів на материковій Україні

Україна обмежила російський Чорноморський флот, що зв'язало руки Кремлю. Про це пишуть журналісти Bloomberg, посилаючись на слова анонімного європейського чиновника.

Як бачать дії України на Заході

Після виведення з ладу передових систем протиповітряної оборони, що захищали півострів, Україна застосувала крилаті ракети і безпілотники для знищення кораблів і штабу Чорноморського флоту Росії, а також відвоювала бурові платформи, що використовувалися для радіолокаційної діяльності,
– перелічують воєнні перемоги медійники.

Зараз побільшало ракетних атак і ударів безпілотниками по Криму. Завдяки цьому ми можемо нищити зброю окупантів, їхні бази та лінії постачання.

Утім, всі ці операції не є самоціллю. Вони – частина "ширшої стратегії, спрямованої на підрив російських ліній постачання, логістики та здатності проводити наступальні операції".

Кожна така атака послаблює Росію і наближає Україну до повернення Криму. Проте, як вважає джерело Bloomberg, це "навряд чи дозволить Україні здійснити вирішальний прорив у наземній війні цього року".

Що говорять українські експерти

Видання Bloomberg поговорило і з Миколою Бєлєсковим, старшим аналітиком у фонді "Повернись живим" і науковим співробітником Національного інституту стратегічних досліджень.

Щойно Крим як логістична база стане вразливим, українці зможуть більше працювати над російськими військами на материку,
– впевнений він.

Отже, щоб домогтися успіхів над окупантами на материку, слід послабити їх на півострові. Саме це і робить наша держава.

За словами Бєлєскова, атаки на Крим є успішними з двох причин: по-перше, Україна систематично ослаблює російську протиповітряну оборону, по-друге, поєднує удари дронами і ракетами, а це придушує ті засоби захисту, які ще залишилися. Таке поєднання аналітик назвав новою тактикою. А удари по росіянах на території Росії, зокрема по інфраструктурі, журналісти називають віддзеркаленням власної тактики Москви, спрямованої на енергетичні об'єкти України.

Трохи більше аналітики

24 Канал узяв інтерв'ю в Миколи Бєлєскова. У ньому йдеться про контрнаступ ЗСУ, те, як його сприймають на Заході, та про те, які зараз сили в України та в Росії. Читайте розмову з експертом за посиланням: "Нам треба не посипатися та протриматися до магії великих чисел".

Теги по теме
Новости Украины Оккупация Крыма
Источник материала
Поделиться сюжетом