Більший, ніж на Землі: ровер NASA зняв смерч на Марсі
Більший, ніж на Землі: ровер NASA зняв смерч на Марсі

Більший, ніж на Землі: ровер NASA зняв смерч на Марсі

Шестиколісний ровер Perseverance зняв смерч на Марсі. Дивовижне природне явище вдалося записати на відео, і марсохід успішно відправив дані NASA.

Так, смерч був знятий ще 30 серпня – це 899 день місії Perseverance. Ролик складається всього з 21 кадру, які прискорили у 20 разів.

Зараз дивляться

Примітно, що через особливості атмфосфери Марса, смерчі на червоній планеті набагато слабші, ніж на Землі. Однак, для вчених це ще одна можливість краще зрозуміти принципи існування на планеті та її погоду.

Ширина цього смерчу становить 60 м, а висота – 118 м. Він рухався зі швидкістю в 19 км/год. За словами дослідників з NASA, за розмірами ці природні явища все ж можуть бути більшими за земні. Щоправда, передбачити їхню появу на Марсі поки що дуже складно – роверу Perseverance і Curiosity доводиться їх шукати за допомогою своїх камер.

Нещодавно у NASA була ще одна важлива перемога – корабель . Це перша в історії успішна місія, метою якої була доставка зразка астероїда. Тепер вчені дізнаються більше про космос і формування космічних тіл.

Теги по теме
NASA Марс
Источник материала
Поделиться сюжетом