19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Алієв відмовився їхати до Іспанії на зустріч із Пашиняном через “антиазербайджанську атмосферу”
Алієв відмовився їхати до Іспанії на зустріч із Пашиняном через “антиазербайджанську атмосферу”

Алієв відмовився їхати до Іспанії на зустріч із Пашиняном через “антиазербайджанську атмосферу”

Президент Азербайджану відмовився їхати до Іспанії на п'ятисторонню зустріч за участю прем'єра Вірменії. Про це 4 жовтня повідомило азербайджанське агентство АПА із посиланням на свої джерела.

Ільхам Алієв відмовився їхати до Гренади через “антиазербайджанську атмосферу" — неучасть у зустрічі Туреччини та "провірменських" заяв Франції.

- За інформацією, отриманою з приватних джерел, Азербайджан запропонував Туреччині участь у зустрічі та наполяг на цьому. Однак цього не допустили, особливу запопадливість у цій справі виявили Франція та Німеччина, — написало азербайджанське агентство.

У позиції Франції Азербайджану не сподобалися візит міністра закордонних справ до Вірменії та заяви міністра оборони про постачання зброї та боєприпасів. Президент Ради ЄС Шарль Мішел своєю чергою “звинувачував Азербайджан”.

- Азербайджану такий формат не потрібний. Баку не бачить необхідності обговорювати проблеми регіону з далекими від регіону країнами, - заявили джерела азербайджанського агентства.

Пресслужба прем'єр-міністра Вірменії повідомила у середу, що Нікол Пашинян вирушить до Іспанії сьогодні ввечері. Лідер країни візьме участь у третьому саміті Європейської політичної спільноти. У рамках заходу прем'єр Вірменії проведе зустрічі із міжнародними партнерами. У Пашиняна зазначили, що у зустрічі мають взяти участь голова Європейської ради Шарль Мішель, президент Франції Еммануель Макрон та канцлер Німеччини Олаф Шольц.

5 жовтня у Гранаді було заплановано зустріч у п'ятисторонньому форматі (Вірменія – Азербайджан – Франція – Німеччина – Європейський Союз) у рамках саміту Європейського політичного союзу. Це була б перша зустріч лідерів Азербайджану та Вірменії після фактичного переходу Нагірного Карабаху під контроль Баку 20 вересня. 

Теги по теме
Армения Азербайджан
Источник материала
Поделиться сюжетом