20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Зеленський провів переговори з президентом Азербайджану Алієвим
Зеленський провів переговори з президентом Азербайджану Алієвим

Зеленський провів переговори з президентом Азербайджану Алієвим

Президент України Володимир Зеленський у середу, 4 жовтня, провів телефонну розмову з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим. Про це повідомляє глава держави в Telegram.

– подякував Алієву за значну гуманітарну допомогу, яку Азербайджан надає Україні, зокрема в енергетичному секторі з наближенням зими. Підтвердили нашу прихильність до принципів суверенітету та територіальної цілісності держав, - розповів президент. - Також обговорили регіональну безпеку, актуальні виклики та формати взаємодії.

З початку російського вторгнення Баку надало Україні понад тисячу тонн медикаментів, медичного обладнання та гуманітарної допомоги на загальну суму майже на 17 мільйонів доларів. При цьому Азербайджан є одним із лідерів із гуманітарної допомоги в рамках відновлення енергосистеми України після ракетних ударів з боку Росії.

Раніше стало відомо, що президент Азербайджану відмовився їхати до Іспанії на п'ятисторонню зустріч за участю прем'єра Вірменії. Алієв відмовився їхати до Гренади через "антиазербайджанську атмосферу" — неучасть у зустрічі Туреччини та "провірменських" заяв Франції.

Теги по теме
Владимир Зеленский Азербайджан
Источник материала
Поделиться сюжетом