Дитячі фільми: 10 кращих картин
Дитячі фільми: 10 кращих картин

Дитячі фільми: 10 кращих картин

А ви знали, що дорослим також можна переглядати дитячі фільми? Адже вони повертають нас у дитинство, чарують здатностями дитячої уяви, вміють дати пораду чи просто потішити. І це саме те, що потрібно для сімейного відпочинку у вихідні.

В пошуках капітана Гранта (1985)

Особливе місце в списку екранізацій романів Жуля Верна займає міні-серіал «У пошуках капітана Гранта» іменитого режисера Станіслава Говорухіна, де сплелися дві історії. Перша розповідає про життя письменника Жюля Верна та історію створення і публікації роману «Діти капітана Гранта».

Друга власне оповідає сюжет роману так, як він поступово народжувався в уяві письменника. У фіналі фільму обидві сюжетні лінії зливаються, корабель Жюля Верна і «Дункан» зустрічаються у морі.

Нескінченна історія (1984)

Бастіану всього 10 років. Але його вже зачіпають шкільні хулігани. Від них йому доводиться заховатись у старій книжковій крамниці. Продавець був зайнятий читанням великий старовинної книги під назвою «Нескінченна історія». Бастіан «позичив» цю книгу. Він відправляється на шкільне горище і починає читати. У ній розповідається про уявну країну Фантазію, всім жителям якої загрожує знищення: Ніщо поступово поглинає її.

Бастіан потрапив у примарний фантастичний світ вертких равликів, летючих собак, безкрилих Драконів Удачі та пустотливих ельфів. Хлопчик розуміє, наскільки він увійшов в цей фантастичний світ і що саме він може врятувати Фантазію та імператрицю, якщо дозволить собі знову мріяти.

Джуманджі (1995)

Алан Перріш випадково натрапляє на настільну гру з дивною назвою «Джуманджі». Навіть не підозрюючи про її надзвичайні властивості, хлопець вирішує зіграти. Все закінчується тим, що на очах у здивованої подруги, Алан переноситься в джунглі.
Довгі роки він знаходиться у паралельному світі, аж поки пара підлітків не знаходять гру. Вони звільняють Алана з полону. І тепер вони разом будуть намагатись перемогти могутню силу гри.

Іншопланетянин (1982)

Культовий фільм Стівена Спілберга, лауреат 37 нагород, в тому числі чотирьох «Оскарів». За сюжетом у каліфорнійських лісах приземляється справжня летюча тарілка. Група інопланетних дослідників хоче мирно зібрати зразки земної рослинності. Фахівці з NASA помітили наближення НЛО.

Коли з’являються спецагенти уряду Сполучених Штатів, інопланетяни тікають в свій космічний корабель, забувши на Землі одного колегу. Прибулець тілом схожий на черепашку без панцира, а мордочкою нагадує мопса. На щастя, він зустрічає маленького хлопчика Еліота, його брата і сестру, які готові заховати інопланетяна від дорослих.

Пригоди Паддінгтона (2014)

Десь в дрімучому Перу живуть незвичайні ведмеді. Вони вміють розмовляти, варити апельсиновий мармелад і при необхідності змогли б гідно показати себе в суспільстві. Всьому цьому їх навчив англійський мандрівник.

Через 40 років племінник однієї з цих ведмедиць їде в Англію. Він ввічливий та акуратний. Але місто виявився не таким гостинним, як очікувалося. На допомогу йому приходить сім’я Браун. Вони з радістю приймають ведмежа у свою сім’ю. І навіть називають на честь станції, де знайшли його – Паддінгтоном.

Дорога додому: Неймовірна подорож (1993)

Героями цієї стрічки є веселе щеня Шанс, сміховинна кішка Сессі і мудрий, старий ретривер Тінь. Пригоди цієї трійці розпочинаються, коли господарі залишають їх під опікою друга, який живе в сотнях миль від улюбленого будинку.

Через декілька днів схвильовані тварини вирішують, що в їх сім’ї неприємності, та відправляються додому. Під час неймовірної подорожі по горах й пустелях їх підстерігають небезпеки світу людей, тварин і самої природи.

Книга джунглів (2016)

Фільм в найдрібніших подробицях намагається відтворити історію Р.Кіплінга про хлопчика, що виріс у джунглях. Коли він опинився серед дикої природи – був приреченим на смерть. Великий та жорстокий тигр обрав собі його в жертви.

Але на захист Мауглі стала дика вовчиця Акела, яка прийняла дитину в свою сім’ю. Також глядачі зустрінуть вже знайомих друзів Мауглі – ведмедя Балу, пантеру Багіра. А головним ворогом хлопця стане хитрий пітон Каа.

Хроніки Нарнії (2005, 2008, 2010)

Культова серія фільмів, знята за мотивами однойменного роману Клайва Льюіса. В першій частині, що має назву «Хроніки Нарнії: Лев, відьма і чарівна шафа» дізнаємось про паралельний світ, входом до якого є шафа. Ми знайомимось з Пітером, С’юзен, Едмундом, Люсі.

Продовженням першої частини є наступний фільм «Хроніки Нарнії: Принц Каспіан». У Нарнії настали важкі часи. І тепер перед четвіркою героїв стоїть завдання врятувати королівство.

Останнім наразі є фільм «Хроніки Нарнії: Підкорювач Світанку» у якому Едмунд, Люсі, їх кузен Юстес і король Каспіан X відпливають на кораблі «Підкорювач світанку» на пошуки друзів батька Каспіана – семи лордів: Ревеліана, Берна, Аргоза, Мавроморна, Октезіана, Рестімара і Рупа, вигнаних під час недовгого правління жорстокого лорда Міраза.

Коротке замикання (1985)

Уряд створює групу експериментальних бойових роботів. Розряд блискавки попадає в робота під номером 5, і він оживає. Робот потрапляє у неймовірні пригоди, під час яких знайомитися з милою дівчиною Стефані. Вона відкриває в ньому те, про що розробники навіть не здогадувались, адже хотіли використовувати роботів лише у військових цілях. У номері 5 є велика любов до людей і неймовірний заряд добра.

Источник материала
loader
loader