2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
За роботу ресторанів і клубів у комендантську годину можуть ввести кримінальну відповідальність
За роботу ресторанів і клубів у комендантську годину можуть ввести кримінальну відповідальність

За роботу ресторанів і клубів у комендантську годину можуть ввести кримінальну відповідальність

У Верховній Раді обговорюють кримінальну відповідальність за порушенням представниками бізнесу комендантської години.

Про це в ефірі національного телемарафону Єдині новини заявив член комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності Володимир Арешонков.

За його словами, поки в країні триває війна і частина українців на фронті боронять державу, то інша частина українців не має права пиячити в закладах, порушуючи тим самим комендантську годину.

Зараз дивляться

– Тому сьогодні наш комітет правоохоронної діяльності напрацьовує зміни до законодавства. Ми плануємо встановити кримінальну відповідальність за порушення. Це означає, що не тільки штрафні санкції будуть вживатись, а й відповідно більш жорстке покарання, – сказав він.

Член комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності не уточнив, яке саме може бути покарання, але щодо цього у парламенті триває дискусія і нардепи “рухаються в цьому напрямку”.

– Кримінальна відповідальність може бути використана проти посадових осіб, в першу чергу, тих, у власності кого перебувають ці заклади нічні: ресторани, казино, кафе і таке інше. В першу чергу проти власників, а не проти відвідувачів, – пояснив він.

Разом з тим, самі ж відвідувачі мають дотримуватися “елементарної правової і людської культури”, додав він.

Цим заявам передував матеріал Української правди, в якій журналісти продемонстрували, як під час комендантської години посеред Києва працював нічний клуб. За словами журналістів, комендантська година порушує цей закон уже не перший місяць.

Фото: Володимир Арешонков

Теги по теме
Верховная Рада Криминал нардепи
Источник материала
Поделиться сюжетом