Гійом Кане: 10 кращих фільмів актора
Гійом Кане: 10 кращих фільмів актора

Гійом Кане: 10 кращих фільмів актора

Гійом Кане народився 10 квітня 1973 року в маленькому містечку, в передмісті Парижа. Творча біографія Гійома Кане почалася на театральних підмостках. Молодий артист вперше вийшов на сцену молодіжного Театру «Еберта». Йому довіряли грати романтичних юнаків, закоханих і наївних, недосвідчених в амурних справах. Це амплуа закріпилося за Кане на театральній сцені і в кінематографі. Воно принесло починаючому акторові першу славу.

Дебют Гійома Кане в кіно відбувся в 1995 році. Йому запропонували роль в короткометражці «Єдиний син». Потім він знявся в ще декількох стрічках, перш ніж в 1997 році прийшла довгоочікувана зоряна роль.

Глядачі відкрили для себе Кане в трилері «Баракуда». А через рік вийшла на екрани картина «В саме серце», яка грунтовно закріпила Гійома на кіно-Олімпі і принесла йому гучний успіх.

У 2002-му Гійому Кане стало тісно в рамках тільки акторської професії. Він вирішив спробувати сили в режисурі. Дебютним став фільм «Мій кумир». Він отримав теплий прийом.

А слава до режисера Кане прийшла через чотири роки, коли він зняв черговий проект «Не кажи нікому». За цю роботу Гійом отримав відразу кілька премій, серед яких найбільша і престижна – «Сезар».

Закохайся в мене, якщо насмілишся (2003)

Історія розповідає про дивну і відчайдушної парі. Жульєн і Софі зустрілися в дитинстві і все життя бігли один від одного і від реального життя наввипередки, придумуючи самим собі незвичайні випробування.

Стрічку відзначили на кінофестивалі в Ньюпорт-Біч.

Пляж (2000)

У 2000 році Гійом Кане з’явився на знімальному майданчику разом з метрами Голлівуду: Леонардо ді Капріо і неповторною Тільдою Суїнтон у фільмі Денні Бойла «Пляж».

Річард приїжджає в Таїланд в пошуках незвичайного відпочинку. В готелі він знайомиться з дивною людиною на ім’я Даффі. Він розповідає Річарду про пляж на таємничому острові. Річард розповідає цей секрет молодій французькій парі туристів – Франсуазе і Етьєну. Трійця вирішує знайти райський пляж.

Щасливого Різдва (2005)

У 2005-му Гійом знявся у військовій драмі «Щасливого Різдва».

Дивовижна історія розповідає про те, як в Різдво 1914 німці, французи і англійці покинули окопи і уклали в честь свята тимчасове перемир’я. Вони разом пили, їли, слухали службу шотландського священика, а на ранок грали в футбол.

Стрічка була номінована на «Оскар», «Золотий глобус» і BAFTA як кращий фільм іноземною мовою, а також претендувала на «Сезар» у шести категоріях.

Просто разом (2007)

Фільм знятий за мотивами книги Анни Гавальди «Просто разом».

Сюжет фільму описує трьох молодих людей: дівчину Камілли, яку грає Одрі Тоту, її сусіда Філібера і кухаря Френка у виконанні Гійома Кане. Їх дружба здається міцною, але в ній все більше зростає ризик руйнування.

Не кажи нікому (2006)

Над картиною «Не кажи нікому» Кані працював як режисер і сценарист. Фільм отримав чотири премії Сезар, в тому числі за кращу режисуру.

Історія починається з розповіді про серійного вбивцю, якого засудили за скоєний злочин. У суді, маніяк яро заперечував вбивство однієї жертви – Марго Бек. Чоловік померлої, ніяк не може оговтатися після втрати дружини, але його друзі всіляко допомагають пережити цю втрату.

Раптом, на місці померлої Марго, знаходять ще жертви. Нові факти, а також обставини змусили правоохоронні органи переглянути справу і почати розслідування знову.

Минулої ночі в Нью-Йорку (2010)

Фільм оповідає про життя сімейної пари – Майкла і Джоани. На один день їм доводиться розлучитися: Майкл разом зі своєю привабливою колегою Лорою відправляється у відрядження до Філадельфії.

Джоанна в Нью-Йорку тим часом зустрічає Алекса, з яким колись у неї був роман. Фільм паралельно демонструє боротьбу зі спокусою всіх чотирьох героїв.

Краще життя (2011)

Фільм оповідає про нелегку долю емігрантів, яким довелося покинути країну в пошуках кращого життя. Ян і Надя планували відкрити власний невеликий ресторанчик, який би знаходився в дуже романтичному місці – неподалік Парижа, де все навіює думки про почуття і любові.

Але ця ідея, яка могла б принести подружжю хоч якийсь дохід, вже заздалегідь була приречена на провал. Тепер Ян і Надя приймають найважче для них рішення – пожити деякий час порізно: Надя їде в Монреаль, а Ян залишається з їхнім сином Сліманом.

Кохання та пінгвіни (2016)

Романтична комедія про молодого французькому егоїстичного науковця Куінере, який досліджує унікальний білок, що продукується пінгвінами. У теорії цей білок може забезпечити абсолютний імунітет людям.

Боязка асистентка Крістофі, закохана в професора, жадає стати до нього трохи ближчою – нехай навіть в якості піддослідного кролика для генетичних експериментів.

Рок-н-рол (2017)

У центрі розвитку подій знаходиться відома у Франції акторська подружня пара. Гійом і Маріон живуть разом вже кілька років. Вона – молода і приваблива, а йому вже 43 роки, і його акторська кар’єра переживає явно не найкращі часи.

Журналісти нарікають Гійома образливим прізвиськом «містер Котійяр», адже його дружина Маріон щороку знімається в касових фільмах і збирає найпрестижніші нагороди світових кінофестивалів.

Після того, як дружина заявляє головному герою, що він «вже не рок-н-рол», Гійом раптом вирішує зробити зміни у своєму житті. Він збирає волю в кулак і робить спробу вийти зі своєї зони комфорту.

Мій син (2017)

Жюльєн – геолог, який просто обожнює свою роботу. Йому доводиться дуже багато подорожувати, що відбилося на його родині. Дружина не змогла витримати постійну відсутність чоловіка і вони розлучилися.

Одного разу Жюльєн виявляє на автовідповідачі повідомлення від колишньої дружини. Вона розповідає, що їх семирічний син зник. Всі його речі на місці, тому він пішов не сам, а його швидше за все викрали. Повернувшись додому, Жюльєн почав власне розслідування.

 

Источник материала
loader
loader