В Одеському ТЦК викрили схему, завдяки якій місцеві депутати уникали мобілізації
В Одеському ТЦК викрили схему, завдяки якій місцеві депутати уникали мобілізації

В Одеському ТЦК викрили схему, завдяки якій місцеві депутати уникали мобілізації

Держбюро розслідувань викрило незаконну схему в Одеському районному територіальному центрі комплектування (РТЦК), за допомогою якої місцеві депутати та їх родичі уникали мобілізації.

Як повідомили у ДБР, військовослужбовець Одеського РТЦК за гроші допомагав зніматись з військового обліку чоловікам призовного віку, а його основними клієнтами були місцеві народні обранці та їхнє наближене коло осіб.

– За $12 тис. їм вигадували діагнози та готували відповідні документи щодо непридатності для військової служби. Це давало змогу безперешкодно знімати ухилянтів з військового обліку, – йдеться у повідомленні.

Крім того, за даними правоохоронців, шукати “особливих клієнтів” допомагала знайома працівника ТЦК – начальниця одного з управлінь органів місцевого самоврядування Одещини. Також вона відповідала за розрахунок та бухгалтерію, зазначають в ДБР.

Зараз дивляться

Слідством було задокументовано, що за такою схемою ділки “допомогли” щонайменше 10 “особливим” ухилянтам стати непридатними для військової служби.

Так, 5 жовтня працівниками ДБР були затримані посадовиця та співробітник Одеського РТЦК та СП під час одержання $12 тис. оплати за послугу від чергового клієнта.

Наразі встановлюється повне коло причетних до оборудки осіб серед посадовців Одеського РТЦК та СП.

Затриманим повідомлено про підозру в одержанні службовою особою неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України), вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення їх від посади. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Теги по теме
Одесса ГБР
Источник материала
loader
loader