Крістен Стюарт: 10 найкращих фільмів актриси
Крістен Стюарт: 10 найкращих фільмів актриси

Крістен Стюарт: 10 найкращих фільмів актриси

Крістен Стюарт народилася 9 квітня 1990 року у Лос-Анджелесі у ній телевізійників. Як і у багатьох сучасних зірок, дебют Крістен Стюарт відбувся у ранньому дитинстві.

На її талант звернули увагу ще у школі, коли вона вперше з’явилася на сцені у різдвяній казці. Вже в ранні роки родзинкою стилю актриси стали епатаж та неформальна поведінка.

На екранах Крістен Стюарт з’явилася у віці 9 років у постановці “Син Русалки”, яка транслювалася на каналі Disney. Перша роль юної актриси принесла великий успіх маленькій дівчинці.

Її кар’єра почала набирати обертів, коли на екрани вийшла підліткова комедія “Заборонена місія”, в якій Крістен Стюарт зіграла головну роль. До 14 років актриса встигла зніматися в кількох фільмах, причому ролі діставалися їй не найпростіші.

Табір «X-Ray» (2014)

Екранізація Табір «X-Ray» став переможцем у номінації «Гран-прі «Драматичний фільм» на фестивалі Санденс у 2014 році.

Сюжет крутиться довкола привабливої жінки на ім’я Коул. Молода красуня з власної волі стає однією з службовців у лавах американської армії. Обов’язок служби змушує приймати несподівані рішення і вона опиняється у Гуантанамо. Це місце є одним з найжахливіших у світі – в’язницю для полонених військових.

У в’язниці Коул знайомиться з різними ув’язненими, один із них – Алі. Чоловік перебуває у полоні вже понад вісім років і, напевно, може поділитися з дівчиною деякими секретами.

Світське життя (2016)

Ретро-комедія Вуді Аллена, події якої розгортаються у 30-х роках минулого століття. Молодий амбітний Боббі переїжджає жити з галасливого Нью-Йорка до розкішного Лос-Анджелеса. Там він знайомиться з симпатичною Вонні, секретаркою свого дядька. Проводячи з дівчиною весь час, герой поступово знайомиться з різними сторонами місцевого світського життя.

Одного разу Боббі з жахом дізнається, що на шляху до їхнього щасливого спільного життя виявляється багатий бойфренд дівчини. Усвідомивши, що шансів на спільне майбутнє він практично не має, хлопець повертається до Нью-Йорка, щоб допомогти зі справами старшому братові.

Рівні (2015)

У майбутньому людство, майже повністю знищене під час Великої війни, відновлюється та створює нове ідеальне суспільство, називається «Коллектив». У ньому немає смертельних хвороб, злочинності, бідності, але при цьому будь-які емоції – страх, депресія, кохання чи бажання – вважаються небезпечними. Сайлас день за днем відчуває дивні зміни у своєму сприйнятті світу. Усі вони пов’язані з дівчиною на ім’я Нія.

Сутінки (2008-2012)

У листопаді 2007 року Крістен Стюарт затвердили на головну роль Белли Свон у вампірській сазі «Сутінки». Участь у фільмі зробила із актриси зірку світового масштабу. Мільйони шанувальників мріяли бути схожими на Беллу. Саме з екранізації «Сутінків» весь світ охопила «вампіроманія».

Шанувальники з нетерпінням чекали на інші частини саги: «Сутінки. Сага. Молодий місяць» (2009), «Сутінки. Сага: Світанок – Частина 1» (2011), «Сутінки. Сага: Світанок – Частина 2» (2012). За гру в другій частині «Сутінків» Крістен Стюарт удостоїлася двох престижних нагород MTV у номінаціях «Найкраща актриса» та «Найкращий поцілунок».

Зільс-Марія (2015)

2015 року актриса з’явилася у французькому драматичному фільмі «Зільс-Марія», за роль Валентини в якому отримала премію «Сезар».

У фільмі розказано історію акторської кар’єри та життя Марії Ендерс. У вісімнадцятирічному віці вона зіграла дебютну роль Зігрід у п’єсі Maloja Snake. Ця яскрава прем’єра змінила долю Марії. І ось через багато років вона має здобути престижну премію з рук автора, якому завдячує дебютним успіхом.

Ранневейс (2010)

Біографічний фільм «Ранневейс» заснований на реальних подіях солістки рок-музики, яка грала якраз у цьому однойменному легендарному гурті. Звали її Джоан Джетт, хоча справжнє ім’я звучить як Джоан Мері Мартін.

Вона стала іконою стилю ще в 70-ті роки, адже в Америці рокерський стиль якраз почав розвиватися. І вона перша стала одягатися і фарбується, тому що це роблять і зараз. Безперечно, вона була першопрохідником у цій галузі, і їй вдалося все пройти.

Все ще Еліс (2014)

«Все ще Еліс» – це номінована на Золотий глобус та Оскар драма про боротьбу щодо молодої жінки із хворобою Альцгеймера.

У Еліс все в житті склалося благополучно і в особистій, і на професійній ниві. Вона викладає лінгвістику і якось у ході лекцій відчуває, що з нею щось не так, що вона почала забувати слова.

Їй ставлять страшний діагноз – хвороба Альцгеймера. Еліс нездатна виконувати навіть елементарні дії, але продовжує боротися за те, щоб залишитися особистістю, що заслуговує на увагу і повагу.

У диких умовах (2007)

Фільм розповідає реальну історію мандрівника Крістофера МакКендлеса, юнака з вельми забезпеченою сім’єю, який, відкинувши матеріальні цінності сучасного суспільства, роздав усі свої гроші на благодійність, а сам став бродягою.

Протягом двох років з 1990 по 1992 рік під ім’ям Олександр Суперволоцюга він шлях

ходив Штатами та Мексикою, підробляв на випадкових роботах, поки, нарешті, не опинився на Алясці.

Тут він зробив останній акт самозречення, оселившись у суворій пустельній місцевості в старому шкільному автобусі, де його знайшли за два тижні після того, як він помер від отруєння та виснаження.

Ласкаво просимо до Райлі (2009)

Сімейна пара Лойс та Доу почали віддалятися один від одного після смерті дочки Емілі. Лойс не виходячи з дому вже котрий день намагається боротися з відчуттям провини. Доу в цей час намагається забути і закручує роман із Вівіян. Згодом Лоус повністю замикається в собі і, як і раніше, не виходить на вулицю.

А Доу після несподіваної смерті коханки вирушає до стрип-клубу, щоб знову забути і все, що відбувається, обміркувати. Там Доу зустрічає неповнолітню стриптизерку, яка була дуже схожа на покійну дочку. Доу пропонує дівчині по 100 доларів на день, тільки за те, щоб він переїхав до неї жити.

Персональний покупець (2016)

Головна героїня фільму – молода американка на ім’я Морін, яка займається тим, що підбирає модне вбрання для своєї сильно зайнятої клієнтки. Зовсім недавно від вродженої хвороби серця помер її брат-близнючок Льюїс.

Ще в дитинстві вони відкрили у себе здібності спілкуватися зі світом мертвих і тому домовилися, що якщо один із них помре, то він обов’язково спробує якимось способом дати себе знати.

І ось одного разу Морін відчуває присутність духу, якого вона помилково сприймає за Льюїса. Незабаром через цю помилку головна героїня опиниться у великій небезпеці.

Источник материала
loader
loader