Список найкращих історичних фільмів
Список найкращих історичних фільмів

Список найкращих історичних фільмів

Ми відібрали найбільш захопливі історичні фільми останніх років. Ці картини отримували престижні нагороди та брали участь в авторитетних кінофестивалях.

Королівський роман (2012)

В основі фільму реальна історія, що відбувається у 18 столітті, при дворі психічно хворого короля Данії Кристі ана VII. Юна королева Матильда ненавидить свого чоловіка, адже він надає перевагу товариству повій, ані ж дружини.

Нових емоцій в життя королеви привносить поява в свиті короля лікаря Йогана Фрідріха Струензе. Він не лише закохує в себе Матильду, а й змінює життя датчан. Струензе чинить серйозний вплив на короля, який поступово реформує уряд.

12 років рабства (2013)

Стрічка заснована на реальній історії незаконно полоненого афроамериканця середини XIX століття. Свій сумний досвід Соломон Нортап виклав в мемуарах під назвою «12 років рабства», які й лягли в основу сценарію фільму.

Соломон вільний чорношкірий волею випадку потрапляє до рук работорговців. Впродовж 12-ти років він проходить через приниження і випробування рабством, змінює не одного господаря, проте не втрачає власної гідності. Саме завдяки цьому йому вдається знайти законну свободу після важкої праці, знущань та образ.

Дворецький (2013)

В основу картина лягла реальна історія Юджина Аллена, який служив дворецьким в Білому домі протягом восьми президентських термінів в період з 1952 по 1986 рік. Його робота багато в чому була схожою на роботу у будь-якого іншого господаря.

І хоч його рідним завжди дуже кортіло послухати плітки з життя можновладців, Юджину вдавалось зберігати в таємниці все, що він чув і виконувати свою роботу, залишаючись непоміченим. Саме це допомогло Юджину затриматись дворецьким на такий тривалий час і стати безпосереднім учасником змін, що відбувались у суспільстві.

Кон-Тікі (2012)

Історичний фільм, присвячений експедиції Тура Геєрдала на плоті «Кон-Тікі» в 1947 році. Це була легендарна подорож слідами полінезійців, яка підтвердило припущення про можливість такої мандрівки й змінила уявлення про межі людських можливостей.

Шестеро зухвалих і впертих мандрівників під керівництвом Тур Геєрдала задумали надзвичайно небезпечну експедицію. Вони вирішили перетнути Тихий океан на плоту, збитому з 9 колод, щоб довести вченому світу, що предки полінезійців, долаючи тисячі миль, мігрували з Південної Америки.

Рівне 101 день світ чекав, чим закінчиться епічну подорож норвежців, які подолали 8000 км по водній гладі підступного Тихого океану. Їх пліт Кон-Тікі, названий старим іменем бога інків Сонця, став не менш знаменитим, ніж лайнер «Титанік», але, на щастя, набагато більше щасливим.

Джейн Ейр (2011)

Екранізація одного з найзнаменитіших класичних англійських романів – «Джейн Ейр» Кері Фукунага – відрізняється від попередніх кіноверсій всім відомої історії особливою поетичністю. Провівши вісім довгих безрадісних років в пансіоні для дівчаток, де вихователі день у день били вихованок по долонях лінійкою, лякали розповідями про пекло, і де дівчинки вмирали в своїх ліжках від холоду, сирота Джейн Ейр отримує місце гувернантки в будинку таємничого містера Рочестера.

Господар маєтку рідко навідується в рідні краї, а в його відсутність Джейн повинна наглядати за восьмирічною Адель Варанс – вихованкою аристократа. І ось одного разу Рочестер повертається. Так починається одна з найвідоміших романтичних історій в європейській літературі та світовому кіно.

Обіцянка (2016)

Велична Османська імперія стоїть за крок від свого краху. На тлі занурення прекрасної столиці імперії, Константинополя, в розруху і заворушення, виникає любовний трикутник. Мікаель Богосян, студент-медик, випадково потрапляє в Константинопіль. Він їде в рідне село на півдні країни. Мікаель сильно закохався в красиву дівчину Анну, і ця любов взаємна.

У той же час від дівчини без розуму американський кореспондент найбільшого інформаційного агентства Associated Press Кріс Майерс. Хлопці дуже хотіли б залучити серце дівчини, але коли на кону життя сотень вірмен – не до любовних воєн. Кожен намагатиметься врятувати не тільки своє життя, а й життя інших людей.

Теорія всього (2014)

Незвичайна любовна історія починається на одній з вечірок в 1963 році, коли та зустрілися двоє молодих студентів Кембриджського університету – Стівен і Джейн. Відносини майбутнього фізика, який отримав світове покликання і його половинки Джейн Вайлд, експерта в романських мовах, незабаром були затьмарені сумною новиною.

Лікарі виявили у Хокінга аміотрофічний склероз. Але Стівен не здається, адже його віру в себе підкріплюють кохана жінка та жага до пізнання таємниць всесвіту.

Подалі від шаленої юрми (2015)

Зворушлива, мелодраматична історія по мотивах однойменного роману Томаса Харді, який увійшов до списку кращих любовних історій. За сюжетом молода Батшеба Евердін отримує у спадок багату ферму з вирощування овець. Дівчина гордовита і незалежна. Вона рішуче береться працювати на ній, найнявши робітників.

Руки енергійної Батшеби просить і бідний, але дуже щирий та добрий пастух Габріель. Але дівчина вважає його пропозицію абсолютно недоречною. Заможний холостяк Вільям також вподобав собі Евердін і був би гідною партією, але вона не відчуває нічого до нього. Справжнім випробуванням для дівчини стає знайомство із самозакоханим красенем сержантом Френком Троєм.

Суфражистка (2015)

У молодої Мод Воттс зовсім звичайне життя: вона багато годин працює на важкій роботі, а після цього займається господарством у домі, де її чекає чоловік і маленький син. Так було до тих пір, поки вона випадково опинилася в рядах соціально-політичного руху суфражисток, які вже багато років марно б’ються за надання жінкам виборчого права.

Мод стає одним з ідейних бійців руху і, сама того не усвідомлюючи, починає вершити історію. Їй доводиться ризикнути всім, що у неї є, заради досягнення мети.

Нескорений (2014)

Фільм знято на основі реальних подій з життя американця Луї Замперіні, спортсмена, бігуна на довгі дистанції, який брав участь в Олімпіаді-1936, що проводилася в нацистській Німеччині. З початком Другої світової війни Замперіні вступає до лав ВПС Армії США і направляється у Тихоокеанський регіон.

У 1943 році, під час виконання чергового завдання, його літак зазнає катастрофи над Тихим океаном, у результаті якої вижили лише він та ще двоє членів екіпажу. Понад сорок днів Замперіні і його товариші дрейфували океаном на рятувальних плотах, доки, ледь живі, не потрапили до японців в полон. Але це був аж ніяк не порятунок, а початок нових, ще більш страшних випробувань.

Источник материала
loader
loader