Найкращі мелодрами: 10 фільмів про кохання
Найкращі мелодрами: 10 фільмів про кохання

Найкращі мелодрами: 10 фільмів про кохання

Іноді нам усім потрібно трішки любові. Справжньої, дещо сумної, часто болючої, без чудес, але з щирістю. Такої, що здатна окриляти та опускати на дно одночасно. Ці фільми саме про таке почуття. І про людей, які вчаться з цим почуттям жити.

Світло між двох океанів (2016)

Ізабель познайомилась зі своїм чоловіком Томом ще під час Першої світової війни. І лише після її завершення закохані змогли створити сім’ю. Вони побудували будинок на острові, де Том працював на маяку.

Невдовзі подружжю довелось пережити горе, у них народилась мертва дитина. Ізабель замкнулась в собі, повністю розчарувалась. Але життя дало їй шанс відчути себе матір’ю, коли до острова причалив човен з бездиханним тілом мужчини і маленькою дівчинкою.

Королівський роман (2012)

Фільм розповідає про події, що відбувалася в Данському королівстві в середині 18-го сторіччя. Юна королева Кароліна-Матильда ненавидить свого психічно хворого чоловіка — Крістіана VII. Він більше полюбляє проводити час з повіями, а не з коханою дружиною.

Але поява в свиті короля німецького лікаря Йога нна Фрідріха Струензе вносить серйозні корективи в життя Кароліни, яка закохується в красеня доктора.

Мій король (2015)

Колись Тоні і Джорджіо потрапили під вплив блискавичного бажання, вони були палко закоханими, проте, як з’ясувалось, одних лише почуттів недостатньо для того, щоб прожити роки разом. Зараз Тоні проходить курс лікування в реабілітаційному центрі після травми коліна.

Упродовж багатьох років вона намагалась позбутися згубного впливу коханця, який руйнує її душу. Для жінки починається довгий і важкий процес реабілітації, як фізичної, так і духовної, яка дозволить навчитися жити без страху.

Опівночі в Парижі (2012)

Письменник і безнадійний романтик Гіл, переконаний, що повинен був жити в 1920-их роках. Разом зі своєю нареченою Інес він приїжджає в Париж, щоб відвідати місця де в омріяній епосі жили і творили його кумири.

Але одного разу він і справді опиняється в минулому. Зустрічаючись там з Хемінгуеєм, Пікассо, подружжям Фіцжеральд, Гертрудою Стайн він розуміє, що належить цьому часу і хоче залишитися там назавжди.

Пробудження (2016)

Зоряний човен несе пасажирів до далекої планети на якій вже існує людська колонія. Оскільки дорога займає кілька довгих десятиліть, пасажири занурені в гіперсон. Але в роботі обладнання трапляється непередбачений збій, через який один з майбутніх колоністів прокидається.

Джеймс розуміє, що до закінчення польоту ще 90 років, а знову заснути йому не вдасться. Усвідомивши, що йому загрожує старість у повній самоті, чоловік приймає відчайдушне рішення і будить одну з найпривабливіших жінок.

Ла-ла Ленд (2016)

Фільм розповідає історію про джазового піаніста Себастьяна, який закохується в молоду актрису Мію в Лос-Анджелесі. Дівчина працює офіціантом в одному з кафе, відвідує багато кастингів, але їй поки не вдалося отримати бажану роль.

Себастьян нещодавно втратив роботу, а зараз мріє відкрити свій джаз-клуб, в якому він буде виконувати улюблені твори. З першого погляду між молодими людьми спалахують почуття, які дарують їм віру в свої сили.

Служниця (2016)

Фільм про події 1930-х років, які відбувалися в Кореї в період окупації. До багатої японки, яка веде відлюдний спосіб життя у великому заміському будинку, наймається на роботу нова служниця, тиха і лагідна на вигляд дівчина приємної зовнішності.

Але насправді вона злодійка, яка діє в парі з шахраєм, що видає себе за аристократа. План ретельно продуманий, і події спочатку складаються якнайкраще – але лише до тих пір, поки служниця не починає краще розуміти свою пані.

Два дні (2011)

Високопоставлений чиновник з Москви Петро Дроздов, на прохання губернатора області,  приїжджає в провінційний музей напівзабутого класика російської літератури. Він повинен забрати у музею земельні володіння і побудувати на них нову резиденцію.

Але знайомство з літературознавцем Машею змінює плани Петра, до того ж не лише на проблему музею, але й на усе його життя.

Кохання на кінчиках пальців (2012)

Фільм розповідає історію, яка відбулась у Франції, наприкінці 50-х років минулого століття. Роза живе в провінції зі своїм батьком. Вона заручена з найвигіднішим нареченим їх містечка, і, здавалося б, їй призначене тихе спокійне життя домогосподарки. Проте все змінюється, коли вона зустрічає красеня Луї.

Таємне життя Уолтера Мітті (2013)

Волтер Мітті – співробітник фотослужби журналу Life. Робота героя давно не приносить йому задоволення. Час від часу він відволікається від реальності і несеться далеко у власні мрії. В них він постає перед навколишніми в найкращому образі. У мріях Уолтер бачить себе справжнім космонавтом, легендарним мандрівником і просто улюбленцем красивих жінок.

Журналу загрожує реорганізація і скорочення співробітників. Тому, кожен намагається зберегти за собою посаду. На межі звільнення знаходиться і Волтер. Йому доведеться пережити велику подорож, щоб продовжити працювати в журналі та завоювати серце новенької співробітниці Шеріл.

Источник материала
loader
loader