Зеленський: наступного тижня будемо працювати заради єдності світу в протистоянні терору
Зеленський: наступного тижня будемо працювати заради єдності світу в протистоянні терору

Зеленський: наступного тижня будемо працювати заради єдності світу в протистоянні терору

Глава держави Володимир Зеленський заявив, що з початку нового робочого тижня Україна разом із міжнародними партнерами посилить протистояння тероризму, який загострив свою активність на близькосхідному континенті, раптово атакувавши суверенний Ізраїль. Зухвалість вчинку правоісламістських радикалів вразила світову громадськість та політиків, більше цивілізовані держави не можуть спостерігати за ними склавши руки.

"Якщо терористи можуть собі це дозволити, значить це загроза далеко не одній країні. І наступного тижня працюватимемо разом із нашими партнерами заради єдності світу у протистоянні терору. Різні міжнародні заходи вже заплановані. Українська позиція звучатиме як завжди на користь єдності та спільних дій ", – сказав президент, традиційно звертаючись до українців через пресслужбу свого Офісу (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

Зеленський також прокоментував трагічну смерть від рук "Хамас" двох українських громадян. Він висловив співчуття їхнім сім'ям і запевнив, що винні покарають, оскільки розслідування цих злочинів вже ведеться.

"Посольство України в Ізраїлі, всі наші дипломати, які займаються цим регіоном, разом із розвідкою працюють цілодобово, щоб допомогти всім нашим людям, які потребують допомоги. Вже є більше сотні звернень до Посольства від наших громадян. Встановлено місцезнаходження п'яти наших людей на півдні Ізраїлю.  Ще раз звертаюся до всіх громадян України в Ізраїлі: будьте уважні та дотримуйтесь інструкцій місцевих сил безпеки", – сказав лідер нації.

Президент окремо звернувся до тих громадян нашої країни, чиє покликання та обов'язок – допомагати людям. Саме вони створюють ґрунт для перемоги над російськими окупантами, які по суті такі ж терористи та загрожують міжнародному порядку та стабільності.

Зеленський перерахував імена тих, хто відзначився заслугами мужності та самопожертви за останні кілька трагічних для України днів

Запорізька область. Капітан служби цивільного захисту Анатолій Безнос, фельдшер екстреної медичної допомоги Юлія Білиба, капітан поліції Сергій Хохоляк.

Вінниця. Майор служби цивільного захисту Володимир Серган, сержант служби цивільного захисту Микола Силін, майор поліції Олександр Кушнір, фельдшер екстренки Віталій Рудаков.

Харківська область. Майстер-сержант служби цивільного захисту Сергій Осика, головний майстер-сержант служби цивільного захисту Олександр Назарько, фельдшер Яна Фесенко.

"Я дякую кожному з вас! І звичайно, зі словами подяки я звертаюся до наших воїнів, які захищають Куп'янський, Лиманський, Бахмутський, Авдіївський та Мар'їнський напрями. Я дякую за стійкість та знищення окупантів. Усім, хто бореться та жертвує найціннішим заради цілісності нашої держави", – резюмував Зеленський у своїй вечірній промові.

Як повідомляв OBOZREVATEL, президент Зеленський підтримав Ізраїль у протистоянні з терористами ХАМАС. Він провів переговори з прем'єром Нетаньяху і запевнив, що Київ знаходить дії Єрусалиму справедливими та законними.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом