Найкращі фільми про Париж: Кіно-екскурсія містом
Найкращі фільми про Париж: Кіно-екскурсія містом

Найкращі фільми про Париж: Кіно-екскурсія містом

Одних приваблює в Парижі його колорит, унікальна архітектура та історія. Інших підштовхує брати до рук кінокамеру романтична атмосфера, яка огорнула вулиці цього міста. Треті ж відчайдушно намагаються відшукати відповіді на загадки, які таяться у старовинних підземеллях та запорошених музейних архівах французької столиці. Фільмів про це місто знімається стільки, що відібрати лише десятку «Кращі фільми про Париж» – вкрай важко. Тому до цього списку входять лише найяскравіші фільми про місто.

Опівночі в Парижі (2011)

Зі США приїжджає романтик на ім’я Гіл. Він захоплюється європейським мистецтвом та літературою початку ХХ століття. І поки його дружина з родичами та друзями вирушають на шопінг та ходять ресторанами, сам Гіл гуляє вулицями французької столиці. Якоїсь миті з головним героєм починають відбуватися дива. Рівно опівночі перед ним відчиняються двері у старовинну епоху, де він зустрічає своїх кумирів: Сартра, Хемінгуея, Пікассо, Фіцджеральда, Далі та інших.

Париж (2008)

Картина є калейдоскопом, у якому знайшлося місце як для аристократичної розкоші, так і для звичайного базару, як для любовних історій, так і для жалобних сцен, як для цивільних бунтів, так і для тихого сімейного щастя. Героями картини стали танцюрист, який опинився між життям та смертю, його сестра, самотня мати трьох дітей, закоханий професор, торговці з ринку та інші яскраві персонажі.

Перед заходом сонця (2004)

Мелодрама продовжує події романтичного фільму «Перед світанком» (1995). Головні герої картини американець Джессі та француженка Селін отримують ще один шанс врятувати свої стосунки. І знову для найважливішого рішення в житті їм відводиться лише один день. Вперше вони побачилися у Відні десять років тому.

А через десять років після подій картини «Перед заходом сонця» головні герої фільму зустрілися знову. На той раз уже в Греції та їхня історія знову повернула у зовсім несподіваному напрямку. і хоч інші дві частини цієї трилогії – зовсім не фільми про Париж, але вони також варті уваги.

Амелі (2001)

Мабуть, найбільш колоритний та романтичний фільм про Париж. У центрі його сюжету знаходиться вражаюча дівчина на ім’я Амелі Пулен. Природа наділила її величезною уявою та чистим серцем. Тому вона щосили намагається зробити життя оточуючих краще. У кінцевому рахунку вона знаходить своє особисте щастя.

Відразу після виходу ця картина стала касовим хітом і довгі роки утримувала цей статус. Потім її рекорд бокс-офісу побив фільм “1+1”.

Париж, я люблю тебе (2006)

Збірник короткометражних фільмів, над якими працювало два десятки відомих кінорежисерів із різних країн. Стрічки розповідають історії кохання, які розгортаються у різних районах Парижа. Головні ролі у стрічках зіграли відомі актори, а жанр фільмів широко варіюється від мелодрам до жахів, трилерів і навіть вампірських трилерів.

Мулен Руж (2001)

Наймасштабніший мюзикл, який розповідає про Париж. У центрі його сюжету знаходиться британський поет Крістіан, який закохався у зірку кабаре, яку звуть Сатін. Паралельно дівчину змушують спокусити герцога заради того, щоб той профінансував театральну постановку на сцені Мулен Руж. Однак Сатін закохується в поета і всупереч задуму залучає його до роботи над постановкою. І дівчині доводиться зробити дуже непростий вибір між коханням та кар’єрою. Проте доля вносить свій несподіваний поворот у події.

Ангел А (2005)

Сюжет цієї меланхолійної чорно-білої картини обертається навколо дрібного афериста та невдахи на ім’я Андре. Якось він вирушає на міст, щоб звести рахунки з життям. І там зустрічає карколомну блондинку, яка стрибає в Сену раніше за нього. Чоловік поспішає врятувати дівчину. Після цього вона допомагає Андре вибратися з боргів та розпочати нове життя.

Мрійники (2003)

Дія фільму відбувається напередодні та під час революційних подій у травні 1968 року в Парижі. Юний американець Меттью приїжджає до французької столиці, щоб удосконалити свою французьку. Проте більшість свого часу він проводить у кінотеатрі, де дивиться класичні фільми. Там він зустрічає своїх ровесників Ізабель та Тео, з якими пускається у безтурботні пригоди містом. Картину часто вносять у такі списки «Кращі фільми про Париж».

Код да Вінчі (2006)

В основу цього блокбастера поклали однойменний бестселер Дена Брауна, проти якого озброїлася церква. Стрічка розповідає про пригоди професора Роберта Ленгдона. Він спеціалізується на символіці. Вчений намагається розгадати містичні таємниці Лувру та інших знакових місць французької столиці. Починаються його пригоди з рядового, здавалося б вбивства. Однак у результаті розслідування заводить його в нетрі давніх манускриптів та таємні товариства.

13-й район (2004)

Стрічка показала зовсім не туристичні куточки, як інші фільми про Париж. На околиці цього міста утворилися злочинні угруповання, з якими важко було впоратися поліції. Один з найнебезпечніших районів міста у зв’язку з цим ізолювали від суспільства, оголосивши його закритою зоною. Так званий 13-й район обнесли високою бетонною стіною з колючим дротом. А по його периметру поставили збройний блок пости. У цьому місці владу захопили злочинці. Якось одному зі злочинців до рук потрапила нейронна бомба, яка може знищити сотні тисяч людей. Щоб запобігти небезпеці до 13-го району відправили найкращого з найкращих спецназівців. А на допомогу до нього приставили заарештованого раніше хлопця на ім’я Лейто.

Источник материала
loader
loader