Оголошено лауреата Нобелівської премії з економіки-2023
Оголошено лауреата Нобелівської премії з економіки-2023

Оголошено лауреата Нобелівської премії з економіки-2023

У Стокгольмі завершився Нобелівський тиждень, за результатами якого стало відомо лауреата премії Шведського банку з економічних наук на честь Альфреда Нобеля

Про це повідомив Нобелівський комітет.

Цього року її отримає Клаудія Голдін із формулюванням "за покращення нашого розуміння результатів жіночого ринку праці".

"Цьогорічний лауреат премії з економічних наук Клаудія Голдін представила перший вичерпний звіт про заробітки жінок та їхню участь на ринку праці протягом століть. Той факт, що вибір жінок часто був і залишається обмеженим шлюбом і відповідальністю за дім і сім’ю, лежить в основі її аналізу та пояснювальних моделей", – зазначають в повідомленні.

Там також підкреслили, що жінки менше представлені на ринку праці, а коли працюють, то заробляють менше, ніж чоловіки. У своїх дослідженнях Голдін досліджувала архівні дані зі США за 200 років і показала, як з часом змінилися гендерні відмінності в зайнятості та чому це сталося.

Як зазначалося раніше, в минулому році Нобелівську премію з економіки отримали колишній глава Федеральної резервної системи США Бен Бернанке, а також економісти Дуглас Даймонд та Філіп Дібвіг із формулюванням «за дослідження банків та фінансових криз».

Теги по теме
Экономика
Источник материала
loader
loader