Близька подруга Ніни Матвієнко згадала про перший "дзвіночок" її хвороби: був один момент
Близька подруга Ніни Матвієнко згадала про перший "дзвіночок" її хвороби: був один момент

Близька подруга Ніни Матвієнко згадала про перший "дзвіночок" її хвороби: був один момент

Народна артистка України Валентина Ковальська, близька подруга легендарної співачки Ніни Матвієнко, яка раптово померла 8 жовтня, каже, що ще влітку вони разом давали концерти. І нічого не віщувало біди.

Правда, був момент під час гастролей у Чернівцях, який змусив понервуватися Ніну Матвієнко та її подругу. Валентина Ковальська припускає, що це був один з перших дзвіночків тяжкої недуги, яка згодом здолала співачку. Про це Валентина Ковальська розповіла ОBOZREVATEL.

Народна артистка України Валентина Ковальська співала з Ніною Матвієнко та Марічкою Миколайчук (дружиною легендарного Івана Миколайчука) у знаменитому тріо "Золоті ключі". Співачка каже, що для неї новина про смерть Ніни – страшний удар: "Немає сил – це щось страшне для мене. Ну як можна? В один рік небеса забрали і Ніну, і Марічку?" Марічка Миколайчук пішла у засвіти у лютому, а тепер – Ніна Матвієнко.

"Востаннє з Ніною ми бачилися влітку цього року, – згадує Валентина Ковальська. – Їздили разом на день народження Івана Миколайчука на Буковину. Зустріч була призначена на 10 ранку, побоювалися, що ніхто не прийде. А людей було! Навіть дивлюся: сестра Володимира Івасюка сидить з чоловіком. Потім поїхали до музею Миколайчука в його рідному селі, згодом – в одну із шкіл, ввечері був ще один захід. І Ніна все це витримала, не було навіть натяку на те, що погано почувається. Вона мала дуже гарний вигляд. Правда, був один момент: нас пригощали полуницею. І ввечері, коли їхала на Київ, з потяга прислала мені фото: "Подивись!" Її лице сильно набрякло. Очевидно, вже погано працювала підшлункова".

"Я знала, що Ніна лежить у лікарні, що їй зробили операції, але була впевнена, що її витягнуть. Робили операцію на підшлунковій, а потім ніби на нирках, – каже подруга Ніни Матвієнко. – Уточнення, на що саме хворіє, не було. Я думала: ну буває, вік. Підтримувала, висилала всякі смішинки. Вона мені написала: "Вже одна операція пройшла, ще другу чекаю". Після другої прислала фото. Сиділа в кріслі, гарний вигляд мала, правда, з коротко підстриженим волоссям. Написала: "Я вже можу сидіти, слава Богу". Я відповіла: "Ти будеш не тільки сидіти, а й літати на крилах пісень". Хіба ж могла подумати, що все так страшно?".

Раніше OBOZREVATEL писав, що Ольга Сумська, Оксана Муха й Анжеліка Рудницька натякнули на причину смерті Ніни Матвієнко та розповіли про її останні дні.

Також стало відомо, коли та де пройде прощання з Ніною Матвієнко.

Спогади друзів та колег про Ніну Матвієнко читайте на OBOZREVATEL пізніше.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом