Ольга Сумська, Оксана Муха та Анжеліка Рудницька натякнули на причину смерті Ніни Матвієнко
Ольга Сумська, Оксана Муха та Анжеліка Рудницька натякнули на причину смерті Ніни Матвієнко

Ольга Сумська, Оксана Муха та Анжеліка Рудницька натякнули на причину смерті Ніни Матвієнко

Донька Ніни Матвієнко Тоня напередодні повідомила про смерть народної артистки, але причини не стала розкривати. У коментарі сайту OBOZREVATEL подруги співачки натякнули, що незадовго до смерті Ніна Митрофанівна боролася з недугою. Про її важку хворобу знало лише близьке оточення.

- Вона дуже сильна, скільки всього пережила - і вистояла. Сподівалася, що внутрішня сила допоможе їй подолати хворобу. Вона народилася у важкий повоєнний 1947 рік – тоді дуже багато дітей не вижило. У мене мама цього року, я знаю з бабусі розповіді, як було важко. Ми, її друзі, дізналися про хворобу нещодавно. Мовчали, бо вона не хотіла здаватися слабкою. Я питала Тоню, чи можна приїхати до лікарні, відповіла, що мама не хоче, щоб її бачили такою. Вона до останнього турбувалася, щоб залишатись справжньою княгинею, - розповіла Рудницька.

Народна артистка України Валентина Ковальська, яка товаришувала з Ніною Матвієнко майже 60 років зізналася, що влітку бачилася з виконавицею та натяку на хворобу не було. Проте згодом, за словами Ковальської, їй зробили кілька операцій.

- Я знала, що Ніна лежить у лікарні, що їй зробили операції, але була певна, що її витягнуть. Робили операцію на підшлунковій, а потім начебто на нирках, – поділилася подруга Ніни Матвієнко. – Уточнення, на що саме хворіє, не було. Я думала: "Ну буває вік". Підтримувала, висилала всякі смішки. Вона мені написала: "Вже одна операція пройшла, ще другу чекаю". Після другої надіслала фото. Сиділа в кріслі, гарно виглядала, щоправда, з коротко підстриженим волоссям. Написала: "Я вже можу сидіти, слава Богу". Я відповіла: "Ти не тільки сидітимеш, а й літатимеш на крилах пісень". Хіба могла подумати, що так страшно?

Співачка Оксана Муха зізналася, що спілкувалася з артисткою з відеозв'язку наприкінці літа і вже тоді вона була коротко підстрижена.

- Востаннє ми спілкувалися наприкінці серпня. Ніна не сказала мені про хворобу, – продовжує Оксана. - Надіслала фото, де вона підстрижена коротко. Я запитала, що сталося: така рішуча зміна. Вона: "Не переживай, все добре. Набридло довге волосся". А я не наважилася лізти в душу, – уточнила вона.

Ольга Сумська, яка зустрічалася з Ніною Митрофанівною на концертах для військових розповіла, що недуга поборола легенду української сцени за кілька місяців.

– Не знаю, чому так швидко і чи можна було врятувати, – каже акторка Ольга Сумська. – Ще на Різдво ми разом сиділи за одним столом. То були Карпати. Ніночка була така прекрасна, сяюча, життєрадісна - навіть думки не було, що скоро все стане по-іншому. Красуня, енергетика зашкалювала, розкішне вбрання, посмішка. Ми зустрічалися на концертах для військових цієї весни та літа… Кілька місяців – і така страшна новина. Ми всі шоковані, – наголосила Сумська.

Ніни Матвієнко не стало 8 жовтня. Через два дні, 10 жовтня, Ніні Митрофанівні мало виповнитися 76 років. Прощання з народною артисткою України Ніною Матвієнко відбудеться 11 жовтня у Національній філармонії у Києві з 11:00 до 13:00.

 

Источник материала
Поделиться сюжетом