До мера одного з міст нагрянули з обшуками СБУ та НАБУ: фото та подробиці від журналіста
До мера одного з міст нагрянули з обшуками СБУ та НАБУ: фото та подробиці від журналіста

До мера одного з міст нагрянули з обшуками СБУ та НАБУ: фото та подробиці від журналіста

Приводом для обшуків стала купівля стадіону "Авангард"

Співробітники Національного актикорупційного бюро України та СБУ проводять обшуки у мера Мукачева Андрія Балоги. У мережі з’явилися фото.

Про проведення обшуків у вівторок, 10 жовтня, у своєму Telegram-каналі повідомляє український журналіст Віталій Глагола. За його словами, сьогоднішні заходи можуть бути пов’язані із покупкою стадіону "Авангдард" за заниженою ціною.

"За інформацією моїх джерел у НАБУ – сума збитків від продажу стадіону та майже 3 га землі – майже 100 000 000₴. Саме на цю суму занизили вартість об’єкту", – написав він.

Крім того, обшуки проводяться ще у кількох осіб та з тієї ж причини.

"У ці хвилини НАБУ спільно з СБУ проводять обшуки у голови Мукачівської районної ради Михайла Ланя, почесного консула Словаччини в Ужгороді Олега Адамчука та його брата Ігоря, а також ексдепутата Закарпатської обласної ради та власника готелю "Ужгород" Олексія Баранюка", — написав він.

При цьому, за даними джерел "Телеграфа", влітку цього року Мукачівська міська рада виставила на торги 3 га комунальної землі. Вартість ділянки занизили у кілька разів. "Перемогла" компанія, що фактично належить голові Мукачівської районної ради Михайлу Ланьо, більш відомому як кримінальний авторитет "Блюк". Вартість землі занижена вдесятеро. Таким чином виходить, що міська рада недоотримала 100 млн гривень від цього продажу.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що 20 вересня було проведено обшуки в НЕК "Укренерго". Слідчі заходи проходили у рамках кримінального провадження.

Теги по теме
Украина СБУ НАБУ
Источник материала
Поделиться сюжетом