Дубневич отримав від НАБУ підозру у розкраданні газу
Дубневич отримав від НАБУ підозру у розкраданні газу

Дубневич отримав від НАБУ підозру у розкраданні газу

Депутат Верховної Ради Ярослав Дубневич отримав заочно підозру від Національного антикорупційного бюро у розкраданні газу на суму 2,1 мільярда грн.

Про це повідомляє LIGA.net. Бюро не вказує імені підозрюваного, але його підтвердив виданню співрозмовник у правоохоронних органах.

Справа, у якій фігурує Дубневич, не нова, він уже шостий підозрюваний.

Іншим учасникам схеми про підозру повідомили у січні 2018 р. (епізод про розкрадання газу на 1,4 млрд грн) та у серпні 2020-го (епізод про розкрадання на 729,8 млн грн).

Перший епізод стосується дій фірм «Енергія — Новий Розділ», «Енергія — Новояворівськ» та «Енергія» (кінцеві бенефіціари до 2020 р. — брати Дубневичі, зараз — їхні сини) в період 2013-2015 років, друга — в період 2016-2017 років.

НАБУ стверджує, що ці фірми, власники Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ, купували газ у «Нафтогазу» за пільговими цінами, для виробників тепла для населення, але використовували його для виробництва електрики, яку потім реалізували держпідприємству «Енергоринок» за ринковим тарифом.

Прибутковість електроенергії виробництва Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ у деякі періоди перевищувала 100% проти 3-5%, закладених у тариф. Таким чином ТЕЦ отримали понад 3,5 млрд грн. Частину цих незаконних доходів (450 млн грн) Дубневич нібито відмив і легалізував через інвестиції у новий бізнес в Львівській області.

НАБу заявляє, що для розслідування цієї справи знадобилися запити у Швейцарію, США, на Кіпр, у Латвію, Словаччину, Канаду тощо.

Обидві ТЕЦ знаходяться під арештом, ними керує підприємство «Нафтогаз Тепло».

Теги по теме
Верховная Рада Новости политики газ Экономика Коррупция энергетика Нафтогаз НАБУ
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader