Стало відомо, хто напише і читатиме Радіодиктант національної єдності 2023
Стало відомо, хто напише і читатиме Радіодиктант національної єдності 2023

Стало відомо, хто напише і читатиме Радіодиктант національної єдності 2023

Авторкою тексту українського Радіодиктанту національної єдності в 2023 році стане Катерина Калитко – поетеса, перекладачка, авторка прозових творів, лауреатка Шевченківської премії. Читатиме текст – Олексій Гнатковський, актор, театральний режисер, виконавець ролі брата Олекси Довбуша у популярному фільмі "Довбуш".

Про це повідомило Суспільне. Там також розповіли, що до методичної роботи над Радіодиктантом традиційно долучиться мовознавиця, докторка філологічних наук Лариса Масенко.

Під час ефіру на Українському радіо член правління Суспільного Мовлення, відповідальний за платформи радіо, телебачення та діджиталу Дмитро Хоркін закликав поціновувачів української мови єднатися та долучатися до написання вже 23-го поспіль Радіодиктанту.

"Проводимо його не для перевірки знань, а задля об'єднання всіх українців, усіх хто знає і шанує українську мову: як в Україні, так і за її межами. Де б ви не були й чим би не займалися, якщо ви можете знайти час і безпечне місце — долучайтеся до найбільшої унікальної акції єднання на всіх контентах світу" ,– сказав Дмитро Хоркін.

Нагадаємо, Радіодиктант національної єдності 2023 відбудеться 27 жовтня, у День української писемності та мови. Він буде транслюватися на всіх платформах – телебаченні, радіо та диджитал.

2022 року авторкою тексту стала Ірина Цілик, українська письменниця та режисерка. А диктувала його – народна артистка Ада Роговцева. Торік його написали понад пів мільйона людей з усього світу, включно з науковцями зі станції "Академік Вернадський" в Антарктиді та мешканцями тимчасово окупованих територій України. Понад 30 тисяч електронних листів та майже 10 тисяч паперових отримала на перевірку редакція Українського радіо.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом