Від Венери Мілоської до Кардашьян: як змінювалися стандарти краси
Від Венери Мілоської до Кардашьян: як змінювалися стандарти краси

Від Венери Мілоської до Кардашьян: як змінювалися стандарти краси

Режисер Анна Гінзбург зняла анімаційний короткометражний фільм «Що таке краса?».

Раніше режисер зняла фільм «Інтимні частини», заснований на документальних інтерв’ю. Він присвячений сексуальності прямо. Різні аніматори малювали геніталії – молоді і старі, чоловічі та жіночі, боязкі і нахабні, – розмовляють людськими голосами про вагіни, мастурбації і тому подібних сюжетах.

У новому фільмі режисер розповідає, як змінювалося сприйняття зовнішності протягом століть. За її словами, незмінним залишається тільки тиск на жінок, що змушує відповідати ідеалам фігури.

«У моєї молодшої сестри анорексія, – розповіла Гінзбург в інтерв’ю виданню It’s Nice That, – її госпіталізували і годували за допомогою трубки. Вона хворіє з 12 років, а зараз їй 20. Її страждання за останні вісім років змусили мене задуматися про західні ідеали краси й зростаючу об’єктивацію жінок у нашій культурі».

Пам’ятаючи про це, Анна вирішила створити фільм, який би нагадував кожній жінці, що її тіло було досконалістю в якийсь момент історії.

Для відео вона використовувала палітру з синього кольору і його відтінків: «Синій колір спочатку асоціювався з жіночністю завдяки давнього мистецтва та іконографії, і тільки відносно недавно став «чоловічим» кольором».

Источник материала
loader
loader