NASA запустило станцію Psyche до однойменного астероїда для вивчення його складу
NASA запустило станцію Psyche до однойменного астероїда для вивчення його складу

NASA запустило станцію Psyche до однойменного астероїда для вивчення його складу

Національне управління США з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) та компанія SpaceX у п'ятницю 13 жовтня змогли провести успішний запуск ракети-носія Falcon Heavy з міжпланетною автоматичною станцією Psyche. Вона попрямувала до однойменного астероїда вивчення його складу. Про це повідомила прес-служба NASA.

- Космічний корабель Psyche («Психея») пролетить близько 2,2 мільярда миль, щоб вивчити багатий на метали астероїд з однойменною назвою. Астероїд, який знаходиться у зовнішній частині головного поясу астероїдів між Марсом і Юпітером, може бути частиною ядра планетезималі (будівельного блоку планети) і може розповісти нам більше про планетарні ядра та формування самої Землі, - розповіли в NASA.

За розрахунками управління станція Psyche досягне астероїда в липні 2029 року. Вивчення небесного тіла діаметром близько 280 км триватиме кілька років. Фахівці припускають, що астероїд складається в основному з металу і його дослідження становлять інтерес з погляду розуміння властивостей металевих астероїдів і з точки зору оцінки можливості видобутку на них корисних копалин. Станція Psyche оснащена великими сонячними батареями, мультиспектральною камерою, магнітометром, спектрометром гамма- та нейтронного випромінювання, а також експериментальною системою лазерного зв'язку.

Спочатку запуск був запланований на осінь 2022 року, але переносився кілька разів через неполадки польотного програмного забезпечення. Останнє перенесення з 12 на 13 жовтня було пов'язане з погодними умовами.

Теги по теме
Космос NASA
Источник материала
Поделиться сюжетом