13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Підсумки сесії ПАРЄ: ухвалені три важливі резолюції стосовно України
Підсумки сесії ПАРЄ: ухвалені три важливі резолюції стосовно України

Підсумки сесії ПАРЄ: ухвалені три важливі резолюції стосовно України

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Парламентська асамблея Ради Європи під час дебатів на пленарному засіданні у Стразбурзі ухвалила одразу три важливі резолюції на підтримку України. Про це розповіла телеканалу Рада голова постійної делегації України в ПАРЄ Марія Мезенцева, передає УНН.

Цитата

“ПАРЄ проголосувала три дуже потужні резолюції, які визнають голодомор — геноцидом українського народу, Визнають намагання сучасного геноциду — депортації українських дітей. Закликають повернути всіх незаконно переміщених осіб, всіх хто незаконно утримуються росією в ув’язненні”, — повідомила Марія Мезенцева.

Деталі

Зокрема, серед останніх затверджених ПАРЄ резолюцій, що стосуються України: “Роль Ради Європи у запобіганні конфліктам, відновленні довіри до міжнародних інституцій та сприянні глобальному миру” і “Забезпечення справедливого миру в Україні та тривалої безпеки в Європі”. Їх підтримала більшість із тих, хто голосував.

Очільниця постійної делегації України в ПАРЄ також наголосила, що важливим для політики України є й затверджені реформи міжнародних інституцій, таких як ООН, де росія займає незаконно крісло в Радбезі ООН. А також резолюція, у якій путіна визнали диктатором, а його режим диктаторським.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ПАРЄ закликали надати Україні військову допомогу

Нагадаємо

Серед найперших затверджених ПАРЄ резолюцій було визнання Голодомор в Україні 1932/33 років актом геноциду українського народу. Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила цей документ 12 жовтня.

Теги по теме
Украина война ПАСЕ
Источник материала
Поделиться сюжетом